Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte

Ik ben in extase ! Eindelijk gaat het dan toch gebeuren, ik ga naar frankrijk!!!! Na alles druk nagekeken te hebben (of ik alles bij me heb) ga ik dan toch de auto inpakken.

Het was pas om 3:20 dat wij eindelijk wegreden, op weg naar het beloofde land.Ik ben gaan slapen en wordt om een uur of negen wakker. We zitten nu vlakbij de grens van Luxemburg, maar ja dan slaat het noodlot toe! Mijn vader had in holland getankt om later vol te tanken in Luxemburg, en nu stonden we zonder benzine!!!! Ik zag mijn droom in duigen vallen en dacht dat we er nooit zouden komen. Mijn vader had geen reis en krediet brief dus besloot ik om te gaan lopen (aangezien ik de beste conditie had) naar het dichtstbijzijnde tankstation. Dit viel echter vies tegen want het was wel 15 km verderop. Na 2 uur gelopen te hebben (in de stromende regen) komt mijn vader mij tegemoet gelopen. We gaan weer naar de auto en gooien de inhoud van de yerrycan in de tank. En nu gaan met die banaan!!!!!

We gaan weer op weg en vaak zie ik de teller naar de 150 stijgen. Ik ben weer aardig opgewonden want nu gaat het dan echt gebeuren!!!!!! Eindelijk komen we aan op onze bestemming, Lac de Villeneuve de la Raho. Mijn ouders gaan naar de receptie van de camping, en ik ren gelijk door naar het meer. Oh wat is het mooi hier, lekker weer, mooie bergen etc etc?

Na een nacht in de auto te hebben geslapen, en de benodigde vergunningen te hebben gekocht, ga ik dan eindelijk mijn geluk beproeven aan de waterkant.Ik pak mijn spullen en ren in zo?n snel mogelijk tempo naar de waterkant.Ik had binnen 10 minuten alles opgezet en was klaar om uit te roeien, totdat er een engelsman aan kwam lopen en zei dat je alleen mocht voeren of je marker uit mocht varen.Wat er toen allemaal door mijn hoofd spookte weet ik ook niet meer maar het was niet erg positief.

Het is nu weer 3 uur geleden dat ik alles heb uitgevaren, alles staat op zijn plek, en ik zit te wachten op de dingen die komen gaan. Het word al donker en ik besluit te gaan slapen, ik trek mijn slaapzak om mij heen en ga lekker liggen op mijn stretcher. Het is al licht wanneer ik wakker word en mijn swingers zijn roerloos blijven hangen. ?Zit hier wel vis ? spookt er door mij heen, en op dat moment klapt er een inmens grote vis boven op mijn stek. Ik besluit om mijn hengels nog ff te laten liggen en wachten op de eventuele aanbeet. En ja hoor om een uur of 12 begint mijn rechter hengel te krijsen, waarop ik adequaat reageer door de hengel op te pakken. Ik dril de vis uiterst voorzichtig en kan hm binnen een half uur in mijn net dirigeren. Helemaal opgetogen en bibberend onthaak ik de vis en weeg ik hem, de unster slaat naar de 21 pond. Na de vis keurig te hebben behandeld, en de nodige foto?s te hebben genomen, gaat de vis weer terug in zijn element.

Ik zit nu al 4 dagen en ik heb al 4 vissen gevangen. Het waren niet echt grote vissen, maar ja ik heb toch mijn eerste frankrijk karpers gevangen!
Ik ben aardig goed bevriend geraakt net de engelsen die daar ook viste, en we kwamen dan ook regelmatig bij elkaar buurten.

Mijn Droomvis

Het is nog 2 dagen voordat ik naar huis moet en ik heb al heel wat vissen gevangen. Ik besluit om toch een hengel stiekem uit te varen, en dat doe ik op +/- 200 meter afstand. Op deze hengel zit een nieuwe rig die de engelsman mij vertelt had.

Om 4:15 word ik wakker van een gillende ?nightbreed? hetgeen mij waarschuwde om uit mijn slaapzak te rennen. Met de slaapzak nog half aan mijn lichaam pak ik de hengel op en, Dril ik de vis uiterst voorzichtig (ze hadden hier extreem zachte bekken). Ik sta nu al een uur te drillen en ik de vis komt nog steeds niet dichterbij. Na eindelijk 1,5 uur te hebben gestaan, en de nodige spierpijn in mijn arm te hebben verwerkt kan ik de vis eindelijk in mijn net trekken. Ik loop naar de kant en wil de vis uit het water hijsen, dit was een aardig probleem want ik kreeg de vis niet opgetild. Ik bijt mijn lijn door en leg mijn hengel op de grond. En daarna probeerde ik om het net dan op te liften, ik liep naar mijn doorweekte mat en liet de vis uiterst voorzichtig op mijn mat zakken.

Er ging van alles door mijn heen toen ik de vis zag, zou het dan echt!, zou dit mijn eerste dertiger zijn!. Ik woog de vis en de unster bleef op 33 steken. Ik schreeuwde het uit zodat ik het 3 keer hoorde echoen. Ik zakte de vis en ging slapen.

Toen het licht werd heb ik de vis nog met 3 unsters nauwkeurig gewogen en bepaalde wij het uiteindelijke gewicht op 31 pond, na wat foto?s te hebben gemaakt liet ik de vis weer zwemmen.
De dag erna ging ik weer naar huis, met ingedachte dat ik hier zeker terug zou komen!!!!

Het fantastische resultaat!!!!!!!

Door Arjan Weggelaar karperarjan@hotmail.com