Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Tja mensen dressuur?

Een onderwerp dat zeer veel wordt besproken en in mijn ogen een onderwerp die te vaak wordt gebruikt als excuus voor een blank. Vaak wordt een blank veel te snel op dressuur afgeschoven. De reden van dit artikel zit hem in meerdere dingen zoals: een gesprek met Douwe op de chat, eigen bevindingen, verveling =],dus dat jullie dat ff weten. In dit artikel ga ik het hebben over wat dressuur volgens mij nou is en hoe je dit het best kunt omzeilen

Wat is dressuur?

tja een goede vraag er zullen wel verschillende meningen over zijn maar ik denk dat dressuur is :alles dat een karper in het verleden heeft geleerd en daar dus rekening mee houdt bijvoorbeeld: aaltijden, aas, vermijden bepaalde stekken, spuwen enz enz. je kent het zelf wel.

Zo heb ik een in mijn ogen goed voorbeeld.
Bij ons in Druten ligt een klein putje ongeveer 50x100m en wordt constant bevist.
Daar had je een stek die lag helemaal verscholen tussen de takken, een ideale schuilplaats voor de karpers, dus ik kwam er achter dat er nog nooit was gevist het leek me dan ook interessant om er eens een keer een gokje te wagen met de korst.

Uit eerdere observaties was me opgevallen dat er opvallend veel karpers op deze stek te vinden waren tussen 12,00-16,00, omdat de zon daar dan scheen.
Toen ben ik dus als waaghals op de takken geklommen en heb te karpers met de korst belaagd.
Wat me opviel was de na een x aantal dagen de karpers vrijwel van de stek waren verdwenen en er ook na weken niet meer terug kwamen[ik heb op die stek meerdere vissen gevangen].Het werd zelfs zo erg dat ik nergens in de hele put nog een karper kon vangen met de korst.

Dat is in mijn ogen dus dressuur de meningen zullen er zeker over verschillen en dat hoor ik dus ook graag. Maar goed net zo als ik het dressuur vindt als een bepaald aas is uitgewerkt op een bepaald water, Dat de karper het dus niet meer eet i.v.m. eerdere ervaringen met dit aas

Maar goed ik vindt dus de karpervisser een beetje te laks.
Want 9 van de 10 x is het zo dat als jij als karpervisser op een stek niks meer vangt dat er dat wordt opgegeven en dus de schuld geeft aan het woord "dressuur" FOUT helemaal fout gewoon niet doen je moet experimenteren vis eenes met een ander formaat boilie, andere kleur, geur ,vorm zoals driehoekjes vierkantjes of met iets meer of iets minder flavour. Hetzelfde geld voor de rig als je bv niks meer vangt denk dan niet meteen in de richting van foute stek of aas nee experimenteer eenes met je onderlijn ,een ander systeem of een ander loodgewicht, nou hier noem ik dus al een aantal manieren om dressuur te omzeilen.

Systemen.

tja valt weinig over te zeggen
Neem bijvoorbeeld es een helicopterrig dan weet je tenminste zeker dat je rig niet in de knoop zit en doe er es een stiffrig bij dan weet je 99% zeker dat ie netjes op de bodem ligt. Of neem eens een popup dat scheelt ook wel eens dan ruiken de karpers de boilies ze tenminste en dan zien ze hem tenminste.

Aas.

en als het dan nog niet lukt kun je ook nog met je aas aan de wandel gaan neem bijvoorbeeld eens partikels om mee te voeren en te vissen i p v die ronde balletjes die overal gedumpt worden
of neem eens kaas of mosselen en als je het zaakje dan goed aan de loop hebt kun jij die anderen een keer uitlachen als jij je net vol hebt liggen met een dikke 30 er .

De rig.

maak de rig eens iets korter, iets langer, maak hem is van een ander materiaal
maak de hair es wat langer doe er es iets mee nee geef het niet zo snel op er valt altijd wel te experimenteren en het lijkt mij dat als je zelf eens een keer iets uitvindt dat veel leuker is dan dat je dat van een medevisser hoort of dat je het in de magazines of op internet leest
en zo als een bekend iemand ooit zij als je er van hoort of leest ben je al te laat.

Ik zou zeggen probeer eens wat meer en schuif die blanks eens niet af op het zogenoemde dressuur maar nee probeer die dressuur een te doorbreken i.p.v. het meteen op te geven en als het dan nog niet lukt dan kun je toch zeggen dat je het hebt geprobeerd..

Succes ermee en ik hoop dat dit artikel jullie aanspoort om meer te experimenteren en ik hoop een paar goede voorbeelden gegeven te hebben.

voor op / aanmerkingen

gijsspee@genie.nl

thight lines
Gijs Spee
c ya online