Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
De boezem.
Auteur: Dirk Moree

Het was op een zaterdag toen Herman ( mijn vismaat ) en ik gingen vissen.
Het was een koude regenachtige zaterdag morgen toen wij aankwamen bij de Boezem.
Dit water staat in verbinding met de kreek ( De kreek waarover ik het wel eens eerder over heb gehad, zie Dutchcarp ). Alleen dit water is stukken kleiner dan de kreek, maar over de bezetting is niets te klagen. De breedte is zo'n 16 meter, we zitten tegen een met riet bezetten kant aan met veel obstakels dat betekent vrij strak drillen. Er zitten heel veel schubkarpertjes van zo'n pond of 16. Daardoor kunnen ze niet echt volgroeien wat eigenlijk best jammer is. Maar aan de andere kant vang je er wel zo'n vijf per sessie.

De grootste is daar een twee en twintig ponder, wat overigens een hele slimme is, ik zal je uit leggen waarom. Ik sprak eens een man die had hem er al eens zo'n vier keer er aan gehad maar vier keer was hij het riet ingetrokken en zodoende het hele zooitje er af tot vier keer toe.
Totdat een oud klasgenoot van me hem wel wist te vangen een schitterende vis met een lengte van zo'n 95 centimeter, maar dat was zo'n vier jaar geleden maar hij zwemt er nog dus wie weet hoe lang en hoe zwaar hij nu is.

De Sessie.


Het was dus op een zaterdag morgen toen wij onze hengels bij de Boezem kant stonden op te tuigen. We verwachtte eigelijk niet veel van deze sessie omdat we niet gevoerd hadden. Normaal moet ik altijd op zaterdag werken maar ik had vrij gehad. Nadat de hengels op de rodpods lagen gingen wij verder met het opzetten van de paraplu's, maar eer wij bij de paraplu's waren ging Herman zijn pieper al af.Spoedig was hij al bezig om zijn eerste karper af te drillen, en na een minuutje of vijf was zijn eerste karper een feit een schubbie van 14 pond. We hadden snel van de karper een fotootje genomen en hem snel weer in zijn element terug gezet. En een kwartiertje later was ik mijn eerste karpertje aan het drillen het was een krachtpatsertje maar hij hield het wel 15 minuten vol, het was er eentje van 14 pond. En wij weer de lijnen uitgooien (boot hadden we toen nog niet) precies tegen het rietkraagje aan.

De volgende beet meldde zich weer bij herman aan en even later was hij een schubkarpertje aan het afdrillen van zo'n 16 pond. Je ziet dat er niet veel groots tussen ziet maar het is wel weer eens goed voor je zelf vertrouwen. En het is best wel eens goed om dingen te testen zoals verschillende onderlijnen en zelfgemaakte boilies, toen visten wij nog met readymades maar tegenwoordig houden wij ons meer bezig met homemades.Tegenwoordig zijn de readymades helemaal niet slecht, maar een jaar of twee geleden toen was het werkelijk niets. Er zijn tegenwoordig zoveel jonge vissers die er ook verslaafd aan raken en zodoende kunnen ze dan ook nog goede readymades kopen. En ook nog een goeie kans maken op vis. Maar goed we waren bij dat Herman zijn visje aan het afdrillen was, die was snel binnen en er werd ook weer een fotootje van genomen.

Toen een halfuurtje later was ook ik weer aan de beurt, en ook ik had nu al een iets grotere vis van 18 pond. Toen Herman net weg was om een fotorolletje weg te brengen, kreeg ik gelijk al weer een beet op de rechterhengel ik had alles op de linkerhengel gevangen, en ik kon hem na een kwartiertje scheppen maar, pats hij vloog er af. Toen Herman terug kwam wou hij het eerst niet geloven. Herman was net terug toen hij al weer een beet op zijn hengel kreeg, maar na zo'n tien minuutjes drillen lag hij voor het net, maar hij nam nog een run en pats hij vloog er voor de verandering af, maar niks te treuren.Herman gooide weer vol vertrouwen in nadat hij een kreeften boilie er op had gezet. Nu hadden we er allebei twee verspeeld en allebei twee gevangen.

Een poos later had Herman weer beet met gevolg dat hij een 12 pondertje aan zijn gevangen vissen bij kon voegen. Vele vissers zeggen wel eens dat ze niet voor de grote vissen gaan, in het begin kon ik dat niet geloven maar, als je zo heerlijk zit te vissen en zit te genieten van de natuur geloof je dat wel degelijk. Vooral die opvliegende eenden en het gefluit van de vogels is echt heerlijk om te horen, pas dan krijg je door hoe mooi de natuur is. Maar goed ik ving even later er nog een van 16 pond, het is jammer dat er hier maar enkele spiegels zitten er zijn daar maar 2 spiegels gevangen een heel kleintje, en 1 van zestien pond, dan zou je zeggen dat er nog een spiegel moet zitten, of dat kleintje is er ingezet. Herman ving even later ook nog zijn vierde van zo'n 14 pond. Alhoewel het was een gekke huis maar wel heel goed voor je zelf vertrouwen

Dirk Moree

Andere verhalen van Dirk:
-
Een nachtje in de kreek