Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Op deze pagina staan wat boilierecepten. Voor de bereiding van de boilies gebruik ik eenvoudige recepten met veelal goedkope ingredienten.

Weet je niet hoe je boilies moet maken klik dan hier.
Bij vragen over de boilie-ingrediënten klik dan hier.

Recept 1

80% Trouvit (gemalen forellenkorrels)
20% Boiliemix of maismeel
Eieren, zoveel toevoegen tot je een goed deeg hebt
(Zonnebloem) olie (rolt makkelijker)
Eventueel flavour

Recept 2: (vis ik zelf mee)

25% Griesmeel
20% Maismeel
10% Polenta
10% Gemalen polenta
15% Gemalen hennep
10% Koekjesmeel
10%tarwebloem
Eieren
Zonnebloemolie

Eventueel flavour ik gebruik scopex en aardbei door elkaar

Recept 3 - vismeel

30% Griesmeel
30% Maismeel
20% Sojameel
20% Vismeel
Eieren
(Zonnebloem) olie

Ingezonden recepten

VOOR DE ZOMER:

25% Vismeel
15% Vogelvoer
25% Griesmeel
20% Sojameel
15% Rijstmeel
(Toe te voegen : 5 eieren + Flavour + Zoetstof . Kantvisserij : Vierkante boilies) !

KOUD WATER :

30% Vogelvoer
25% Griesmeel
25% Sojameel
Caséine + Calciumcaséine 10% = elk de helft
10% Vismeel

VOOR SLECHTE TIJDEN :

30%Griesmeel
20%Maismeel
20%Sojameel:
20%Rijstmeel
10%Vismeel:

Handleiding voor de bereiding van homemade boilies

Mijn eerste boilies waren zo hard als beton. Door tips van mede karpervissers kan ik nu snel en gemakkelijk goed vangende boilies maken, en wat nog belangrijker is ze zijn goedkoop, namelijk ongeveer 5 gulden per kilo.

Een goede voorbereiding is essentieel wanneer je snel boilies wilt draaien. Hieronder volgen de benodigdheden voor het maken van boilies.

-boilietafel ( voor het rollen van boilies)
-boiliespuit ( om worsten te draaien voor de tafel )
-emmer ( om het deeg in te bereiden )
-speciemenger ( te koop bij bouwmarkt )
-pan
-handdoek (voor het drogen van de boilies)

Werkvolgorde

1. Doe de eieren in een grote emmer (tenminste als je 20 of meer wilt gebruiken) en sla dit door met een garde ,mixer of speciemenger op de boormachine.
2. Voeg hierna de zonnebloemolie en eventueel de flavours toe.
3. Aan dit geheel kan nu de boiliemix worden toegevoegd en kan het tot een deeg gekneed worden
4. Stop het deeg in de spuit en maak de worstjes.
5. Rol de boilies met de boilietafel die je hebt ingevet met de olie.
(Stap 3 en 4 hoeft niet je kunt uit het deeg ook vierkantjes snijden)
6. Kook de boilies.
7. Droog de boilies (1 dag).
8. Doe de boilies in de diepvriezer.

Wanneer je deze volgorde aanhoudt dan kan het niet mis gaan.

Tight lines, Raymond