Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Het is weer zover, de schoolvakanties zijn weer begonnen, het is weer tijd om te vissen! Maar NEE, we hadden eerst 2 hectische weken door de verbouwing. Toen de verbouwing eindelijk achter de rug was hadden we pas weer tijd om te gaan vissen. De eerste sessie van 3 nachten hebben we geblanked, maar met volle moed gingen we 3 nachten later weer een sessie van 3 nachten houden. Mijn vader moest namelijk werken, dus had ik weer even tijd om de GSM’metjes en de accu’s van de baitsweeper 2 op te laden!

Wie ben ik?

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik heet Ralph Dudink (ICQ UIN: 106502522) en ben 16 jaar oud. Ik ga altijd vissen met mijn vader, broertje (11 jaar oud), mijn moeder en onze lieve ZES honden! We hebben hier namelijk een caravannetje staan en dat is fantastisch, alleen is er geen stroom en water, maar door dat laten wij onze vispret niet verderven, of wel dan?

De sessie

Mijn vader die op de andere put aan onze rugzijde was gaan vissen wist de eerste avond meteen 2 kleine schubkarpertjes van rond de 4 kg te vangen. Een goed begin alleen overstappen op een ander wasmiddel, dan worden ze misschien wat groter! Nadat de ‘opzichter’ ’s avonds nog langs was geweest gingen we nog lekker een potje kaarten.Na het kaarten nog even kijken of de beetverklikkers het nog wel deden, niet dat dit nodig is met mijn TX-I’s, maar dan slaap ik gewoon wat rustiger. Nu, tegen een uur of half 12 gingen we het caravannetje in om lekker weg te doezelen. Om een uur of 1 werden we gewekt door een van de beetverklikkers van mijn broertje. Een mooie schubkarper waarbij de weegschaal stopte bij 8 kg. Na de vis weer terug gezet te hebben rookte mijn vader en ik nog snel even een sigaretje en hup weer naar bed. Na nog een stoppende run van mijn broertje rond 5 uur waarbij ik een gat in de lucht sloeg (ik omdat mijn broertje niet echt snel buiten was) gingen we weer naar bed. Om 8 uur werden we weer wakker en realiseerde we ons dat we niks meer gevangen hadden.

Deze dag ging snel, enkele praatjes gemaakt met andere vissers, genieten van het zonnetje
en het nuttigen van een heerlijk bord nasi, klaargemaakt door mijn moeder. Voor de rest bleef het de gehele dag stil. Na een goeie pot gekaart te hebben rond een uur of half 9, toen de ‘opzichter’ net weg was, besloten we om om een uur of 11 nog een potje te gaan kaarten. Maar het bleef stil en ik had nog geen stoot gezien, buiten 2 brasems van een 50 cm. Mijn broertje had wel die middag nog een meerval van een geschatte 15 kg! Verspeeld in een over het water hangende treurwilg, LIJNBREUK! Na het roken van nog een laatste sigaret besloten we te gaan slapen. Rond half 2 in de nacht kreeg mijn broertje nog een run, een mooie schubkarper die 10 kg op de weegschaal bracht, na enkele foto’s werd de vis weer terug gezet en wij gingen weer terug de slaapzak in. Rond 6 uur ’s morgens kreeg mijn broertje weer een run, een mooi schubkarpertje van een kg of 5. Nu begon ik wel echt te balen, eerst een sessie van 3 nachten geblanked en nu weer 2 nachten niks gevangen, hoe kan het waar zijn?! Maar ja, ik dacht:”de aanhouder wint,” en ging weer lekker slapen. Tegen 7 uur in de morgen werd ik gewekt door mijn delkim mini-reciever die ongelofelijk aan het krijsen was! En of ik blij was! Toen mijn vader naar buiten kwam stond ik met de hengel in de rechterhand en met mijn linkerhand stond ik in de lucht te zwaaien.

Na een goeie stevige dril van ongeveer 10-15 minuten werd de vis geschept. Jezus denk ik bij mezelf, wat een mooie! Mijn moeder kwam ook al naar buiten, in haar onderbroek! Na het enige meet- en weegwerk, bleek de vis 15 kg 300 en 88 cm te zijn! Een fantastische spiegel! Was de sessie toch nog geslaagd.

Later die dag zei de visser aan de overkant dat hij alles gevolgd had met zijn verrekijker, hij vond het ook fantastisch (denk ook even aan mijn moeder in haar onderbroek!)

De laatste volledige dag was aangebroken. Deze verliep eveneens snel en zonder aanbeet. Voor de avond en nacht besloot mijn vader ook nog te verkassen naar onze vijver. Onder het kaarten die avond, rond half 11 kreeg mijn vader ineens een run. Na een heftige maar korte dril belandde een steur in het net! Die na het meten 95 cm bleek te zijn!! Wie had dat verwacht om nog zo’n fantastische bijvangst te doen?

Om 1 uur kreeg mijn broertje weer een fluiter, een schub van 9 kg. Om half 5 kreeg mijn vader ook weer een run, dit bleek weer dezelfde steur te zijn!! Om 7 uur vong mijn vader weer dezelfde steur!!! Goed te herkennen aan zijn rechtervoorvin, deze mist hij namelijk, hij heeft daar een stompje.

Toen was het fotorolletje ook nog op! Gebeurd ons weer en dan ook nog geen reserve bij je hebben! SHIT dacht ik! Om 10 uur kreeg ik die morgen nog een ‘afsluitingsrun’.

Ik wist een spiegel van 12 kg te landen. Ik heb hem toen even in de bewaarzak gezet zodat mijn vader even de kans had om in het dorp een nieuw fotorolletje te gaan kopen. Na de fotoreportage kon de vis weer vrolijk verderzwemmen. De vis heeht miscchien net 15-12 minuten in de bewaarzak gezeten. Normaal zet ik nooit vis in de bewaarzak, maar voor deze zeer korte tijd kun je er even bijblijven en dan maakt dat niet zoveel uit.

Om 1 uur ongeveer zijn we gaan opruimen. EINDE sessie!Tot slot

Het is een fantastisch water, wel met een redelijke moeilijkheidsgraat. Als je pas begint met karperen dan moet je daar niet gaan zitten. Daar ben ik gewoon eerlijk in. De vijver is nu wel alleen nog maar toegankelijk voor jaarvergunninghouders.

Nu wil ik je nog even een heel bijzondere vis laten zien die ik daar gevangen heb.

Deze fantastisch mooie rijenkarper (13 kg verdeeld over een lengte van 82 cm) heb ik in het pinksterweekend gevangen! Voor zover iedere visser daar weet ben ik de enigste die deze prachtvis gevangen heeft!! Niemand kan zich herinneren dat deze vis ooit eerder gevangen is. Het is dus wel een water met een hoge moeilijkheidsgraat, maar het verbergt fantastische vissen en laat je dit af en toe dan ook eens proeven! Zo af en toe geeft het water je een fantastische beloning!

Ralph Dudink
ICQ: 106502522
E-Mail: ut_instagib@hotmail.com
Sittard Limburg