Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Memoires of a carpfisher.
Auteur:Raymon Schra

Ongeveer 30 mensen zagen mij m’n tweede karper vangen, het was op 13 augustus 1993. Het was tijdens een vakantie op Het Meerdal. Ik was uiteraard erg trots.


Ondanks mijn jeugdige leeftijd kreeg ik al snel door dat observeren heel belangrijk is voor het vangen van karper. Meerdal ‘93

De resultaten konden dan ook niet uitblijven. Gewoon kijken alsof het de normaalste zaak van de wereld is, geen emotie tonen dus. Leuk om terug te zien.. Meerdal ‘94

Een water op 5 minuten fietsen. Het zit vol met dit formaat bewoners. Dit is uiteraard niet de juiste manier om een karper vast te houden, maar ja, wijsheid komt met de jaren zal ik maar zeggen.

Om karper te vangen is één zijn met de natuur zeer belangrijk ;-)

Tijdens het nachtvissen kom je soms de raarste creaturen tegen, zoals deze aan tijgernoten verslaafde rat. Heel irritant, dat gekraak van die noten de hele nacht lang.

Er is een tijd geweest dat ik bezeten was van het karpervissen. Zelfs de ergste kou kon mij niet deren, nou ja, natuurlijk wel een beetje.

Als ik succes had, verdween de kou al snel. M’n eerste gefotografeerde 20-plusser , deze woog 23 pond. Buitentemperatuur 3 graden, watertemperatuur, 4 graden. (Had natuurlijk wel een jas bij me, maar had ‘m even uitgetrokken, omdat ik dat niet fijn vind drillen.

Dit is mijn favoriete vis, ik heb hem/haar inmiddels al 5 keer gevangen. Bij deze vangst woog hij/zij 17 pond.

Soms vang je ook minder fraaie exemplaren. Zoals deze vis op 18 pond. Hij had een enorme harde bult op z’n flank. Ik heb geen flauw idee of deze vis nog leeft. Het zag er in ieder geval niet rooskleurig uit.

Mijn vriendin wilde ook wel eens weten wat ik allemaal aan de waterkant uitspookte…

Er hoeft niet altijd een dikke big aan te pas te komen om een lach op je gezicht te toveren.

In 2001 heb ik veel lol in het vissen gehad, zoals tijdens deze nachtsessie aan een kanaal met 2 maten. Een van m’n maten heeft een oude VW-bus, compleet met tafel en al. Het was erg gezellig, maar de karper liet het ondanks een aantal voerbeurten afweten.

Natuurlijk werd er niet alleen veel gelachen maar ook veel gevist. Een oud uitziende 25-ponder, die een heerlijke strijd gaf.

Deze vis rukte me bijna een arm uit de kom, 22 pond. Voor elk pond leverde hij een minuut strijd. Wat een dril! Dit vind ik de mooiste foto die ik in 2001 gemaakt heb.

Dit is de enige foto die ik heb van m’n pb van dit jaar. Een haperend fototoestel zorgde voor deze foto. De vis woog overigens 27 pond en werd free-linend gevangen.

Until we meet again!
Raymon Schra