Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
1e Sessie op mijn thuiswater
Auteur: Roel Suurop

Het is het eerste weekend in juni, en, zoals gewoonlijks, zit ik weer eens te fantaseren over karpervissen. Dat is toch wat we allemaal doen als we niks te doen hebben?
Normaal gesproken, vis ik alleen op in de vakantie, op de schatberg in Sevenum. Maar iedereen heeft wel een thuiswater, ik heb dus alleen nog maar een campingwater dus ik ging in gedachten alle putjes af die maas en waal (en mijn geheugen) rijk is.
Ik had wat rondgevraagd naar vijvers waar veel vangsten geboekt werden, en zo gezegd zo gedaan, ik zou uit school naar Batenburg rijden om daar een water te bekijken. Dus ik fiets naar batenburg samen met een klasgenoot, en die begint over een klein meertje waar ik elke dag langsfiets. Zit echt veel karper vertelde ze me. Dus ik de vijver (lees: vijvertje) even van dichterbij bekeken. Zit hier echt vis? vraag ik mezelf af. Ineens, *pets* wow, dat was geen kleintje. Ik aan een voorbijganger gevraagd of hij hier veel vis zat.
Ja, hier zit wel wat karper, vertelde hij mij, dus ik wild enthousiast naar huis gefietst. Zou ik toch eindelijk een thuiswater gevonden hebben?

Het is 15 juni en vorig weekend had ik al vrijdag middag, zaterdag en zondag langs het water gezeten, was resulteerde in 11 vissen, waaronder een grasje van 13 pond en 81 cm.

Samen met mijn vismaat Emiel zouden we vandaag gaan vissen op het Hardt (het viswater waar ik het over had). Om half 9 vertrokken we onze vol beladen fietsen. Om een uur of tien lagen alle hengels + 5 extra hondenbrokken op de stek en lagen wij lekker onder onze plu.

Het water is echt een hartje en we lagen met 2 hengels in het ene rondje van het hart, een hengel van mij en een hengel van emiel en de andere 2 in het andere rondje van het hart een telescoopje van emiel en een wickle picker (hoe meer hengels hoe beter was mijn motto) van mij.

Om ongeveer half 11 hoorde ik de slip van de wickle picker flink lopen, dus ik schiet onder de plu vandaan en pak de hevig shakende hengel op. Mwah, geen grote, na een goede 5 minuten (het blijft een wickle picker) ligt er een 4 ponds schubje in het net. Fotootje gemaakt en weer terug gezet. Geen slecht begin, de hair opnieuw beaast met een hondenbrok en na het ingooien en bijvoeren van 3 hondenbrokken lagen we weer lekker op onze bedchairs.

10 minuten later liep de slip van de winckle picker meer, maar de vis loste voordat ik kon aanslaan. Jammer maar ze waren toch flink aan het azen.

Emiel werd om 11 uur opgehaald want hij moest naar de kapper, en om kwart over 11 begint de pieper van mijn andere hengel te fluiten, whooo rennen! Aanslaaaaan, en hangen! De adrenaline steeg, en na een flink gevecht kwam er een spiegeltje naar boven. Yes een spiegel, die zitten niet veel op dat water. Even netje eronder maar het resultaat viel een beetje tegen, 6 pondjes maar.
Opnieuw ingooien, en de linkse hengel van Emiel even beaast met een Scopex pop-up.

Kwart voor 12 begint de hengel van Emiel te lopen. Op de pop-up? Dat had ik niet verwacht zo snel. Na een korte dril lag een schubje van 4 pond in het net. Alweer?
Even foto’s bekijken, nee niet hetzelfde.

Inmiddels was Emiel weer terug gekomen. Rond 1 uur was het weer zo ver, Emiel was even aan het lozen toen de pieper van zijn telescoopje het uitschreeuwde. ‘Nemen’ riep ie nog, na een kort gevechtje lag er weer een schubje in het net.
Zo ving ik er nog eentje, toen was een lange tijd stil, tot een uur of vier.

We waren al aan het opruimen, alleen de hengels lagen nog. Ineens begon mij winckle picker te lopen. Whaaa dit is geen kleintje. Tijdens het drillen begon de pieper onder het telescoopje het uit te gillen. Eerst deze afmaken riep ik tegen Emiel. Okeej, hij was op het land. ‘Hou jij deze bezig, pak ik de andere’ snel de vis op de onthaakmat gelegt en de andere vis gedrilt. Weer een kleintje. Snel teruggezet en weer terug naar de andere. Wowwww deze is geen 4 pond riep ik. Hè de weger bleef steken op 8 pond? Ik had hem wel op 12 pond geschat. Misschien is m’n weger kaduuk. Paar foto’s gemaakt en weer terug gezet. Alles opgeruimd en we gingen weer op huis aan.

Het was pas de 2e keer dat ik daar heb gevist, maar ik begin me er al ‘thuis’ te voelen!


De ‘8’ ponder

Voor reacties email autodropzakje@hotmail.com

Reageer op dit artikel.