Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
De tolplas een water vlak bij Enschede als je een tijdje niets gevangen hebt kan ik de tolplas aanraden ik heb hier eerst een nacht door mogen brengen en later nog 3 nachten. Ik zou is wat vertellen over het water het zit stamp vol met vis je hoeft er niet heen te gaan voor een rekord vis. Er zitten wel mooie koi-karpers in die een lengte hebben van zo'n 80 cm.

Het water is tog vrij groot het is geen wereld water maar kwa omvang toch de moeite waard. Ik zou eerst is wat vertellen over het eerste nacht.

NACHT 1

De eerste nacht op de tolplas we hadden onze spullen zo op de plek waar we zouden gaan zitten op een hoek van een strand. We visten met gekookte mais en de eerste vis was al snel op het droge het was een gemiddelde vis voor het water (gemiddelde vissen zijn klein hier maar wel sterk)deze vis woog zo'n 8 tot 10 pondnou kan ik de hele nacht wel gaan vertellen maar dat wordt heel erg saai.We vingen die nacht met zijn 2en 39 vissen, ik ving er 19 en mijn vismaat (benny) ving er 20 dit was dus een druk nachtje. Ik begon al te denken wat moet dit met hemelvaart worden (met hemelvaart viste daar voor de 2de keer die 3 nachten) Als je in 1 nacht al 39 vissen zou vangen.

Dan ga ik nu naar hemelvaart.

HEMELVAART

We zouden nu 3 nachten blijven zitten. We hadden 5 (plastic)tassen met gekookte mais bij ons en wat kattebrokken voor het drijvend vissen. We waren weer op tijd aanwezig we konden eerst niet op het puntje zitten waar we de eerste nacht hadden gezeten dus gingen we eerst verder op zitten, waar al snel weer de eerste vis gevangen werd. Even later konden we wel weer op het puntje zitten. En daar zijn we 2 nachten blijven zitten de derde nacht hadden we geen zin meer dus hebben we de spullen aan de kant gezet en zijn we maar naar de kroeg gegaan. We hebben overdag nog even gevist en toen we op het eind de vissen telden (we hadden dit bijgehouden op papier) schokken we zelf een beetje want we hadden in die 2 nachten meer dan 100 runs gehad en we hadden er 103 gevangen. Vandaar dat ik in het begin zei "als je een tijd niets gevangen hebt kan ik de tolplas aanraden"

Als iemand meer info wil over het vissen op de tolplas dan kun je mailen en dan zou ik proberen je vraag te beantwoorden, je kunt mailen naar geldercarp@hotmail.com of naar geldercarp1@hotmail.com