Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Hallo ik wil mij voorstellen
Auteur: Ton Hogenkamp

Hallo ik wil mij even voorstellen. Ik ben Ton Hogenkamp en ik ben 33 jaar en woon in Assen wat bekend is van de TT motorrace. Ik vis alzo een jaar of 20 op karper ik wil jullie meenemen op een nachtsessie van het jaar 2001. Na wat tegen slagen te hebben gehad (met vissen) heb ik mijn tactiek geheel veranderd want het kanaal waar ik vis is in de loop der jaren echt wel wat moeilijker geworden de dressuur op mais is echt heel hoog en op boilies begint het al net zo te worden. Ik probeer het dus op een heel andere boeg te gooien zo voer ik niet meer met mais hennep of duivenvoer. Ik gebruik weer de vertrouwde boilie die vroeger wel zijn dienst had bewezen. Voeg daar twee nieuwe ingredienten aan toe en dat zijn robin red en goudvissen voer. Zo heb ik het gevoel dat goudvissen voer een hele hoge aantrekkingskracht heeft.

Voor mijn stek heb ik een stek uitgekozen die bijna nooit word bevist .Ik heb deze stek goed uitgepijlt met een pijldobber wat snel en nauwkeurig is. De bodem van de stek ligt bezaait met mosseltjes. Voor dat ik ga beginnen wil ik eerst de stek een week bevoeren met iedere dag een kilo boilies deze verspreid ik zo ver uit elkaar dat je zou denken dat ze deze nooit terug zullen vinden. Elke dag ga ik mijn stek goed observeren zo zie ik dat al op de derde dag de karper aanwezig is maar ik wil nog even vol houden met voeren de dagen er na word het steeds drukker op de stek met vissen die springen en draaien nu hoop ik dat geen andere karpervisser dit ziet want weet ik zeker dat ik mijn stek kwijt ben.

De dag dat ik ga vissen is het lekker rustig weer en een zw windje blaast rustig over het kanaal bij het opbouwen van mijn hengels zie ik de eerste vis al draaien op de stek als ik mijn derde hengel er in heb liggen krijg ik op mijn eerste hengel al een piep als ik weer verder mijn tent op wil bouwen krijg ik op de eerste hengel een harde run snel grijp ik de hengel van zijn steun en sla nog aan om de haak goed te zetten de hengel buigt diep na een rustige dril land ik een mooie schub van 21 pond ( en dat is 1). En als ik de karper weer heb terug heb gezet gooi ik mijn hengel weer op de stek neer maar voor dat ik mijn swinger er aan kan doen word mijn lijn woest door mijn vingers getrokken op nieuw sta ik met een kromme hengel deze karper geeft zich snel gewonen en ligt snel op de onthaak maat deze karper weegt 18p (en dat is 2) en ik ben misschien een uurtje bezig voor dat ik de hengel in gooi zet ik eerst maar mijn tent op en zorg dat helemaal klaar ben voor de nacht als deze staat en alles staat er in maak ik mijn hengel weer in orde nu dat helemaal klaar ben blaas ik even uit en plof neer naast de tent maar dat is mij niet gegund nu gaat mijn derde hengel af en de lijn word woest van mijn molen getrokken de karper gaat als een raket onder de kant langs en laat zich niet makkelijk vangen na een aantal minuten glijd er en mooie schub in het net (en dat is 3).

Onder tussen komt mijn vis maat langs om mij even gezelschap te houden als hij mij bezig ziet met de vis schiet hij te hulp en wegen de vis 25 pond geeft hij aan.

Michiel zegt tegen mij zo dat is een mooi begin voor een eerste vis eerste zeg ik mijn derde zal je bedoelen en hij staat met zijn bek vol tanden mij aan te kijken als hij de fotos schiet laten wij de karper weer gaan. Hij verteld mij dat zijn sessie niet zo goed is gegaan en dat hij maar een karper had in twee dagen tijd. Als wij verder praten gaat hengel een weer af deze karper komt met een rot gang op mij af gezwommen. Als ik bezig ben om deze karper uit te drillen gaat ook mijn tweede hengel er van door gelukkig is mijn maat er nog en slaat de ander aan mijn karper is klaar om geschept te worden en glijd in het net ondertussen als ik mijn karper op de onthakingsmat heb ligt de andere ook al in het net (en dat is 4 en 5). Als wij ze wegen zijn ze 21p en 23p. Ik ga helemaal uit m'n dak de karpers lijken wel aan te komen vliegen zo makkelijk gaat het ook deze vissen worden op de foto gezet en weer in hun element terug gezet.

Als mijn maat ziet waar ik mee vis namelijk stiff rig met een haakje 6 van ongeveer tussen de 10 en de 15 cm lang zegt hij dat ze wel heel goed waren gehaakt en ik geef hem daar in zeker gelijk. Als hij weg gaat en mij een gegoede nacht wenst krijg ik een mooie run op hengel twee en als ik aan sla voel ik geen weerstand de karper weet zich te ontdoen van de haak op de kant zie ik dat de haakpunt erg beschadigd is en ik verwissel deze voor een nieuwe stiff rig snel gooi ik weer in en voer nog wat bij met boilies. Het kanaal ligt er nu erg rustig bij en het begint nu echt heel donker te worden als ik in mijn slaapzak lig hoor ik de ene naar de andere karper springen.

Nou dat zal nog wat beloven voor de nacht. Maar net als inslaap val begint mijn beetverklikker weer te gillen deze karper komt langzaam naar mijn kant gezwomen en draait alleen wat rondje onder de top maar wat ik ook doe hij blijft gewoon diep na enige minuten geeft hij zich toch gewonen op de mat ligt een hele lange schub (en dit is 6) ik weeg deze hij weegt 27p bij een lengte van 101cm deze vis word nu snel in de bewaarzak gedaan en ik duik snel weer in de tent voor wat ruist maar veel ruist zal ik niet krijgen ik krijg nog 5 runs waar van ik er nog een verspeel door een botte haak deze karpers wogen 20p 24p 22p en 18pond (en dat is 7,8,9 en 10) deze karpers heb ik weer snel laten zwemmen omdat mijn bewaarzakken op waren en ik wil niet dar er 2 karpers in 1bewaarzak zitten waar door ze snel beschadigt raken. Als ik de volgende ochtend mijn maat op bel en hem vraag of hij wat fotos wil maken zegt hij dat ie er gelijk aan komt als hij de vissen ziet feliciteert hij mij met zo een vangst een dat het er weer een was van de oude stempel alleen het gewicht was wat hoger. Deze stek wordt nu het gehele jaar bevoert dus als er weer wat speciaal gebeurt hou ik jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groeten

Ton Hogenkamp
Ashima team lid

Reageer op dit artikel.