Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Op 20 mei besluiten ik en mijn maatje Dave een nachtje te gaan wagen op een beek hier dicht in de buurt. Ik zou die middag eerder vertrekken om te zorgen dat er geen andere visser op die stek zou zitten.Ook zou een ander maatje van mij mee gaan om eens te kijken of het vissen op karper leuk is .

Om half 3 arriveer ik aan het water en begin het spul op te zetten . Als ik wil ingooien zie ik dat ik op een stuk beek zit te vissen waar 30 centimeter water staat ik balen dus en ga verkassen naar een stukje beek dat net uitgebaggerd is. Nadat al mijn materiaal is opgezet geef ik mij zelf de tijd om een sigaretje te roken nadat ik de aansteker had neergelegd kwam er een piep uit mijn rechter fox. Ik denk das mooi is er toch vis en net toen ik mijn sigaret had uitgedrukt volg er een run op mijn rechterhengel na de aanslag loop ik naar de plek waar de vis is gehaakt. Na 5 minuten drillen schiet de haak los balen dus !! Maar goed opnieuw ingooien dan maar weer .

Rond 6 uur arriveert Dave aan het water en begint ook met het opzetten van zijn materiaal . Nadat alles in positie is gebracht is het tijd om wat te gaan eten . Dus worden er wat hamburgers gebakken. Een 2 tal uurtjes verder volgt er een run op dave zijn hengels en ook deze wordt verspeeld. Hij schelden natuurlijk en ik maar zeggen van komt nog wel een karper. Rond half 12 begint het na koud te worden dus besluiten we eerst nog effe in de ruime tent van dave te gaan liggen om zo nog wat na te kletsen. Ondertussen is het half 1 als er een toon uit mijn rechter fox komt maar weer volgt er geen run wij dus weer verder praten totdat die fox het uitkrijst en al snel naar de aanslag voel ik dat het een sterke vis is .Na tien minuten komt de karper voor het eerst mijn kant uit en mag ik hem voor het eerst bewonderen en roept mijn maatje dat is misschien wel een twintiger. Na een kwartier komt de vis boven ons schepnet en kan er geschept worden gelukkig wordt dit goed gedaan. Nadat mijn maat wat moeite heeft om de vis uit het water te tillen weet ik zeker dit moet mijn eerste twintiger zijn. We besluiten om hem gelijk te wegen en ja hoor iets meer dan 20 pond ik helemaal blij !!! Ook worden alvast wat foto’s geschoten voor het plakboek daarna word de vis in onze ruimste bewaarzak gehangen voor de rest van de nacht.


Mijn eerste twintiger.

Ondertussen hebben we weer honger gekregen en bakt dave wat hamburgers. Op het punt dat de hamburgers klaar zijn volgt er een run op dave zijn linkerhengel omdat hij bezig was moest ik aanslaan gelukkig voel ik gelijk contact met de vis. De dril duurde ongeveer 10 minuten en daar lag ook een karper van dave op de ruime onthakingsmat. Weer word de karper gewogen voordat hij in de bewaarzak wordt gedaan. De karper woog 14 pond dus ook een mooie karper. Het was ondertussen kwart over 1 en nog steeds waren we niet moe dus werd de tent van dave weer in gebruik genomen. Nog steeds onder de indruk van mijn twintiger word er gepraat totdat er wat piepjes komen uit mijn rechter fox. Nog geen 10 seconde later volgt er opnieuw een run ook deze kon verzilvert worden met een karper van 11 pond. Ik weer snel inwerpen en weer de tent in. Mijn niet vissende maat heeft er genoeg van en gaat slapen maar ik en dave blijven wakker zodat ook de derde run op dave’s linkerhengel verzilvert kon worden en mooie karper van 12 pond. Na deze karper besluiten wij ook te gaan slapen omdat dave de volgende ochtend al om 8 uur word opgehaald omdat ie moest werken . Opeens word ik wakker omdat er iemand achter onze tent staat te toeteren. Het blijkt de moeder van dave te zijn. We hadden ons verslapen het was al 8 uur. Zijn moeder helemaal over de rooie omdat ie zo te laat op zijn werk kwam. Als dave aan het opruimen is besluit ik mijn karpers uit de bewaarzak te halen om er wat foto’s van te maken en natuurlijk om ze nog een keer te wegen. Maar de vissen waren nog steeds even zwaar dus kon ik nu met zekerheid zeggen dat ik mijn eerste twintiger had gevangen.

Gerjan Borninkhof