Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
In de nacht van 7 op 8 april zat ik lekker een nachtje te vissen op Caravanpark "De Visotter". De hele avond is het stil om een uur of 11 besluit ik mijn slaapzak op te zoeken , ik sliep vrij snel maar niet lang om 12 uur werd ik gewekt het was mijn middelste optonic die stond te krijsen en al snel kon ik een mooie schub landen van ongeveer een pondje of 10 a fijn ik zak de vis en leg het aas weer op de juiste plek en ga weer slapen.

Om ongeveer 12.45 uur sliep ik weer om iets voor 3 weer wakker te worden door een enkele toon uit mijn linker delkim en om precies 3 uur begon mijn linker optonic te krijsen. Weer wordt er een vis gehaakt een sterke vis, toen ik later de afmeting zag dacht ik "waar haalt die het vandaan" het was een schubje van 8 pond, ik zak ook deze vis voor de groeps foto het is bijna 4 uur voor dat ik weer slaap ik mag weer ff slapen tot een uur of 6 toen moes ik weer in aktie komen ik land na een kort maar stevig gevecht land ik weer een schub van ongeveer 12 pond.


De laatste vis.

Ik zat met een probleem mijn bewaarzakken waren op en er was nog niemand om foto's te maken dus ik snel mijn vader wakker gemaakt van "kun je ff foto's nemen mijn bewaarzakken zijn op". Gelukkig kwam mijn vader meteen uit bed ik mijn fototoestel gepakt en alle drie de vissen weer uit het water gehaald 2 bewaarzakken en mijn schepnet de foto's waren snel gemaakt dus alle vissen konden weer terug in hun element.


De eerste 3.

Ik dacht tot het wel rustig zou worden, normaal vang je hier overdag zelden wat. Maar om 8.30 ging voor de derde keer achter elkaar mijn linker delkim en mag ik weer met een kromme hengel in mijn handen staan en land weer een schub van een pondje of 10 Naar deze vis vondt ik het wel goed en ben gestopt ik was te moe om nog verder te gaan. Het was een mooie nacht alleen hoop ik de volgende keer op iets zwaardere vissen en ik weet tot ze er zitten.

Groeten Pascal