Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte
Wil je hier iets aan toevoegen klik dan op het reactieformulier en stuur de reactie naar ons op. Bij voorbaat dank.

Maïs.

Maïs is ëën van de goedkoopste partikels. Je kunt maïs in zakken van 25 kilo kopen bij bijvoorbeeld een dierenzaak. Een zak kost ongeveer 17 gulden. Maïs moet je eerst laten weken. Je kunt het daarna ook nog een kwartier koken. Met maïs kun je uitstekend een voerplek aanleggen. Er is ook "gigant" maïs daar heb ik nog nooit mee gevist maar ik zou graag willen horen wat jullie bevindingen zijn betreft dit aas. Ik vind het aas zelf te duur. ( fl 10,- per kg)

Duivenvoer.

Duivenvoer is iets duurder, ongeveer 25 gulden,maar in duivenvoer zitten ook nog andere granendie ook bij de karper op het menu staan.

Kuikenopvokvoer.

Bij de dierenzaak kun je ook kuikenopvokvoer kopen. Kuikenopvokvoer is een mix van gemalen erwten, maïs, en granen en is wanneer je dit in grotere hoeveelheden koopt ( 10 kg ) zeer goedkoop. Tegenwoordig is het ook in bix-vorm te koop. Ideaal voor het karpervissen. Ik zou het zeker eens proberen.

Tijgernoten.

Tijgernoten kun je kopen bij de je hengelsportzaak. Ze kosten F10,- per kilo. Tijgernoten moeten eerst een dag weken en kunnen daarna ongeveer een half uur gekookt worden. Met tijgernoten zijn goede vangsten te boeken.

Lupinezaad.

Een goede particle welke instant-respons geeft is lupinezaad. Je moet dit 24 uur laten weken in voldoende water, het zwelt enorm op, dan 20 minuten koken. Hier zijn zowel in Nederland als in Frankrijk goede resultaten mee geboekt.

Krieltjes.

Wanneer er op het water waar je vist dressuur heerst moet je eens gaan vissen met krieltjes op de hair. Je zult merken dat de vangsten zienderogen toenemen. Krieltjes zijn te koop bij de supermarkt en kosten 2 a 3 gulden per zak.