Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte

Dit is een verslag van een 5 daagse sessie op een thuiswater in de buurt van Rotterdam.
Na een drukke periode op mijn werk was dan de tijd aangebroken om weer eens een paar dagen te gaan vissen op een mooi water bij ons in de buurt.Het werd een schitterende sessie met een fraaie beloning op zaterdag.

Dag 1 dinsdagavond:

Om 17.15 arriveerde ik aan de waterkant en gelukkig de stek was nog vrij.Deze stekken zijn in het najaar zeer populair bij andere vissers maar dit betreft dan vooral de dagen in het weekend.Snelmijn tent opgezet en dit viel door de harde wind niet mee.Daar het in deze tijd snel donker is besloot ik mijn hengels slechts te voorzien van een stringer om zo de eerste nacht te vissen.Op dit water was de week er voor een karper wedstrijd geweest van 2 keer 24 uur maar de vangsten op dit stuk waren zeer slecht.Daar de deelnemers aan deze wedstrijd wel veel gevoerd hadden besloot ik eerst maar eens af te wachten wat er de eerste nacht zou gebeuren.Om 3.30 ging mijn linkerhengel af en na een felle korte dril ving ik een spiegel van 18 pond een goed begin.

Dag 2 woensdag:

Na een lekker bakkie koffie en een stevig ontbijt besloot ik de tacktiek van het weinig voeren te handhaven en ik besloot mijn hengels terug te varen met behulp van de voerboot.De lijnen werden 1 voor 1 terug gevaren met de boot waarvan de bakken slechts gevuld waren met ballen geplette mais,wat pellets en wat losse particles.

Ik besloot 1 hengel op het diepe gedeelte te vissen ong. 7 meter en een hengel op de rand van de geul waar het water overgaat van ondiep naar diep. In de nacht kreeg ik op mijn verre hengel 2 aanbeten wat resulteerde in 2 losschieters.maar de aanpak van weinig maar compact voeren bleek te werken.Om 8.40 ving ik op mijn hengel op het ondiepe stuk een schubkarper van 14 pond.

Dag 3 donderdag:

Dit werd een zeer succesvolle dag.Op woensdag avond had ik de lijnen weer ingevaren met de voerboot gevuld met voornamelijk pellets en geplette mais.In de nachtelijke uren gebeurde er niet veelalleen s,avonds had ik een winde en een brasem.Ik werd om 5.20 bruut wakker gemaakt door een gillende sounderbox naast mijn hoofd.Mij verre hengel liep af en na enige tijd lukte het om een mooie schub van 24 pond op de onthaak mat te landen.Ik besloot om de hengel te voorzien van een stringer en de lijn weer met daglicht terug te varen.Onder het genot van een bakkie koffie lag ik nog na te genieten van mijn vangst toen mijn pieper weer afging.Het was 6.00 en mijn verre hengel ging weer.Dit maal een schub van 20 pond. Weer besloot ik dezelfde tacktiek te gebruiken en bevestigde weer een stringer en wierp de rig weer terug.Die dag bleek deze tacktiek de juiste.Om 7.20 ving ik een schub van 19 pond.Om 8.10 ving ik een schub van 21 pond.Om 9.00 een schub van 22 pond.Om 12.15 een schub van 14 pond.Om 14.30 een schub van 23 pond.Om 18.45 een schub van 22 pond.

Allemaal vissen op de verre hengel op de hengel op het ondiepe gedeelte slechts 1 brasem en 2 windes.

Diverse lokale vissers die aan de wedstrijd van vorige week hadden meegedaan waren getuige van deze dag en die konden hun ogen niet geloven.Mijn vismaat Rene Dobber arriveerde in de avond en hij zou ook tot zondag blijven.

Dag 4 vrijdag:

Na gisteren waren de verwachtingen hoog gespannen maar dat viel tegen.Het weer was omgeslagen de harde westenwind was gaan liggen en er viel af en toe wat regen.Bij mij was het de hele nacht rustig gebleven en Rene had 2 aanbeten gehad,1 was een loze run en de andere was vlak voor de kant losgeschoten.Na een dag waarin veel werd nagepraat over de dag ervoor,bleef het rustig totdat om 19.00 mijn hengel op het ondiepe afging.Na een rustig gevecht lukte het om een schub van 18 pond te landen.

Dag 5 zaterdag:

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden we wakker van een pieper van Rene.Het was ook zijn verre hengel die afging en de vis nam snel lijn.Daar wij hier zonder toplood vissen kon het gebeuren dat de vis van Rene het voor elkaar kreeg om precies mijn 2 lijnen te doorkruisen dus dat was dolle pret .Ik besloot mijn slip zeer los te zetten en om eerst maar te proberen om de vis van Rene te landen.

Na enkele tijd lukte het de vis te landen, een mooie schub van 19 pond.Helaas zat er 1 lijn van mij muurvast dus die moest ik aftrekken wat natuurlijk weer de nodige humor teweeg bracht onder het motto van jij hebt al genoeg gevangen.Maar oh oh wat pakte dat anders uit.Na de vervanging van het systeem besloot ik beide hengels gewoon met een stringer op de 2 plaatsen waar ik viste terug te werpen.Het was nu 2.00 en we besloten te gaan slapen.Net toen we goed en wel lekker lagen ging om 2.30 mijn hengel op het ondiepe stuk af.Een snelle run daar de vis in zeer korte tijd veel lijn nam.Daar op de rand waar ik viste vele mosselbanken aanwezig zijn besloot ik de vis rustig te drillen en na cr.15 minuten lag er een schitterende schub van 24 pond op de onthaakmat.We besloten de vis te zakken om er de volgende ochtend bij daglicht foto,s van te maken en terloops bedankte ik Rene nog dat zijn vis door mijn lijn gezwommen was.Echte vissers humor.Wat ik toen nog niet wist dat het mooiste nog moest komen.

De Droomvis:

We werden s,ochtends om 6.00 wakker en onder her genot van koffie en gebakken eieren met spek zaten we nog wat na te babbelen over de afgelopen nacht.Ook hadden we de vis in de zak gecontroleerd en deze leek er in goede conditie bij te hangen.We zaten lekker in de ochtendnevel te lullen toen om 7.30 mijn verre hengel 1 piep gaf . Ik veerde op en de lijn liep tergend langzaam van de molen. Het was nat of de vis die zich gehaakt had niet schrok maar gewoon rustig door zwom.Ik zette voorzichtig spanning op de hengel en draaide de slip strakker aan.Ik vis niet met baitrunners dus dan heb je de mogelijkheid de slip rustig op de juiste spanning te brengen.Daar het nog schemerig was konden we niet goed bepalen waar de vis heen zwom.Het voelde aan als een mooie maar dat zegt elke visser die beet heeft.Ik had de vis net over het midden al aan de oppervlakte dus we dachten dat de zwaarte wel mee viel.Rustig bracht ik de vis onder de kant waar de vis ineens weer massieve tegenstand begon te geven.Zou het dan toch??????????

Na een minuut of 20 lukte het de vis te landen en ik probeerde voorzichtig het net uit het water te tillen.Ik stond op de punt van een oude roeiboot en dat viel dus niet mee.Ik gaf mijn hengel aan Rene en tilde zo het net uit het water.Mijn reaktie was er 1 van verbazing wat een schitterende vis.Ik lag het net op de onthaakmat en slaakte een kreet van vreugde,Dit was een dertiger.Mijn eerste nederlandse dertiger.Ik heb in Frankrijk al menige veertigers en dertigers gevangen maar was in Nederland altijd op 29.5 blijven stekenTot 4 keer toe.

Ik liet het wegen aan mijn vismaat over om bedrog te vermijden en toen kwam het verlossende woord.De mooie schub woog 35 POND.

Ik was door het dolle heen Ik heb gelijk mijn vrouw gebeld of ze de video camera en het foto-toestel wou brengen .Rene belde vrienden van ons die een stuk verderop zaten en zo kwam het dat ik een uurtje later omringd was door vrienden en bekende terwijl we de vis filmde en fotografeerde.Zo werd een droom werkelijkheid. Jaren van inspanning werd op deze manier beloond.

De rest van de dag was het alleen nog druk met visite en telefoon verkeer van mensen die me feliciteerde met mijn vangst en volgens iedereen was het op dat moment 1 van de grootste die op dit water was gevangen.

De laatste nacht vingen we niets meer maar dat maakte niets meer uit want mijn weekend kon niet meer stuk.Met pijn in mijn hart nam ik de volgende dag afscheid van de stek die mij zoveel voldoening heeft gegeven aan het beoefenen van mijn hobby.

De hobby die iedereen beoefent die dit verhaal leest nl. KARPERVISSEN

BONNE PECHE MARTIN DE HOOP