Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken

Uitslag stelling van week 52/1.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:
Er worden in karperbladen artikelen geschreven waarin bijna de gehele karperpopulatie van een water wordt beschreven.

Vind u dit wel of geen goede zaak?

Wel.
Geen.
12%
78%

Reacties:

Henk ter Maat.
Ik vind dit geen goede zaak omdat:

1. mensen met minder goede bedoelingen vooraf kunnen selecteren waar ze goede handel kunnen verwachten, en daar gaan vissen.

2. opkopers, handelaren en uitbaters van betaalwateren enkel langs deze bekende wateren behoeven te rijden om vervolgens de koopwaar te verzamelen bij de onder punt 1 genoemde lieden.

3. wanneer er melding gemaakt word waar de record vis zwemt, zal mits goed bereikbaar, de drukte evenredig aan de erover gemaakte ophef toenemen, met desastreuze gevolgen voor meestal de grootste exemplaren welke er rondzwemmen.

Denk aan de grote verdwenen vissen uit het Kempisch Kanaal en aan Skup uit de Gavers.

Niet voor niets dat meer en meer auteurs steeds terughoudender worden met het noemen van de wateren.

Nieuwkoop schijnt een uitzondering te zijn, waarschijnlijk omdat de stekken moeilijk en uitsluitend per boot te bereiken zijn, en omdat er bovendien scherp gecontroleerd word op verdachte praktijken. goede zaak lijkt me.

Sportieve groeten Henk

Hein Nas.
Wel een goede zaak,

Het is een goede zaak dat dat gebeurt, omdat je in 2000 niet zomaar een karper kan vangen, en zeker niet die grote die je zou willen vangen. Daar moet je toch echt wat meer moeite voor doen maar daar niet over gesproken.

Omdat je niet zomaar meer een karper vangt vind ik dat je ook met drie hengels op karper zou moeten mogen worden gevist, zodat je meer kans heb op een vis.!!!!!!!!!!!

Fhp Venbrroek.
Geen goede zaak,

Omdat specimen hunters van heiden en ver een water gaan verkrachten met belachelijke hoeveelheden voer,enz,enz en hierdoor onstaat dressuur en daar schiet niemand wat mee op.En als de top exemplaren dood zijn is het voor sommige een rot water.Ik leef mee met de Zwaanvissers die hun topwater hebben zien veranderen in een camping.En dat allemaal voor die paar rooitjes die het oplevert.

Er is een heel oud spreekwoord spreken is zilver zwijgen is goud.Want feit is dat evert `Goeroe` Aalten zijn topstekken ook niet verteld.

Jo De Marez.
Geen goede zaak

Waarom zijn de karpervissers altijd zo egoistisch als het over hun eigen thuiswater gaat? Ik vis op een bekend belgisch water waar elk jaar veel nieuwe karpervissers komen en gun deze mensen echt hun vissen als ze zich houden aan de opgelegde wetten. Bedoel daar mee de wetten afgesproken onder de vissers.

Rolf van Gelddrop.
Geen goede zaak,

Ik vind het niet goed omdat voor mij karpervissen iets mysterieus
heeft. Ik wil dromen over monsters, over niet eerder of weinig gevangen vissen. Ik wil niet weten of de door mij gevangen vis Japie, Jopie of Kareltje heet. Op het moment dat ik weet wat er zwemt hoeft het voor mij niet meer. Misschien een beetje mijn kop in het zand steken, maar toch.

Daarbij komt dat ik het zonde van de pagina's in een karperblad vind dat er zoveel geschreven wordt over een water waar ik nooit vis en na de publicatie zeker nooit zal vissen. Die ruimte kan beter worden gebruikt voor praktische info waar ik als recreatief en beperkt karpervisser

(gezin, werk) veel van de cracks kan leren.

Groetjes Rolf

Peter (allias Al Bundy).
Geen goede zaak,

Ik vind dat het risico dan groter word op dressuur op een bepaald moment, naar gelang er meer bekend is over een bepaald water. Trouwens waar blijft dan het gevoel van avontuur? als men alles weet over een bepaald water, des te groter zijn dan de teleurstellingen als de vangsten tegenvallen.
Enige informatie vind ik wel toepasselijk, betreffende vergunningen, nachtvisserij, enz.

groetjes peter. (al bundy).

Paul Kuijten.
Geen goede zaak,

Het moet bij geruchten blijven, dat maakt het veel leuker en spannender

Jaco Vermeulen.
Geen

Dit vind ik geen goede zaak, maar al te vaak word een water alleen bezocht voorde "topvis"dat doet de rest van de karpervissers die er een thuiswater van gemaakt hebben de das meestal om,de hengeldruk word er zo groot dat zelfs de voorns er lijnvrees krijgen!!nog maar niet te spreken van de begen voer die ze er in gooien en dan gaan rotten op de bodem zodat het watertje geheel verzuurd.

Sjaak brandsma.
Wel een goede zaak,

Er zijn veel beginnende vissers die wel een duwtje in de rug willen hebben/kunnen gebruiken.

"Bink"
geen goede zaak,

Je kan een paar vangsten vermelden en daarbij vertellen dat er een grote of kleine karperpopulatie zit en of er veel of weinig zware vissen zitten.Dat artikel in de karperwereld over de zwaan is een beetje te overdreven en ik zou daar persoonlijk ook nooit heen gaan om te vissen ondanks er wel hele mooie vissen rondzwemmen.
Als die vissen al zo vaak worden gevangen hoef ik er ook niet nog eens heen te gaan,er zijn nl genoeg andere
tegekke karperwateren in amsterdam e.o.

Daniel.
Geen goede zaak,

een slechte zaak vind ik het niet zolang er geen misbruik van gemaakt wordt.

Stef Rijneker.
Geen goede zaak,

Mijn persoonlijke mening is dat er wel iets geschreven kan worden, dat er daadwerkelijk vis aanwezig is op een bepaald water, maar niet met alle details.

Dit om eventuele karper koorts te voorkomen. Ik ken persoonlijk vissen die als ze iets vernomen hebben over een bepaald water , zij die direct willen gaan verkennen. Zeker als er een vermelding geweest is dat er een grote big zwemt. Echter denk ik dat in de grote bladen vaak vermeldingen gedaan worden om commerciele redenen.

Martijn Cornelissen.

Geen goede zaak,

Sommige wateren moeten beschermt worden voor de beschadiging van de vis en of natuur, want er kunnen enorme massa's mensen op afkomen.

Maar als je het over vissen hebt van +/- 25 pond, zet er maar alles overin vindt ik.

Martijn Cornelissen
www.karpervissen.org
tomcor@gelrevision.nl

Peter.
Wel een goede zaak,

Ik vindt dit een goede zaak omdat men dan meer inzicht krijgt over de populatie van de karpers met betrekking tot groei de potentie en de vangbaarheid van de vissen, kortom men leert van het water en de vissen

Het is tevens een kleine controle hoe de gevolgen zijn van hengeldruk en dressuur.

Netgo.
Geen goede zaak,

Ja,Inderdaad, de laatste maanden, zeg maar jaren worden vele geheimen prijs gegeven. De complete populatie in beeld. Liefst op foto en met naam en toenaam. Cijfertje erbij hoe moeilijk hij te vangen is, oorsprong, ouders, vrienden alles bekend.

Laat mij dan maar jagen op DEN GROOTEN ONBEKENDE. Onaangeschonden, misschien, nooit gevangen, misschien. Iets unieks voor mij, voor dat moment. En niet ik heb Jumper op 39,5 pond en hij is er al 3 jaar niet meer uitgeweest....

Laat een water geheimen houden, iets om over te verzinnen.

Een doffe inmense plons op een meter of 15 uit de kant galmt door een eenzame vissersziel. Bibberend van de koude maar vooral van de spanning. Wat was dit in godsnaam.......

Maaika.
Geen goede zaak,

Ik vind dit niets omdat er dan altijd een gigantische run op zo`n water is en het binnen notime vaak verziekt is voor een hele tijd.En de vissen worden vaak ``dood`` gevoerd en er zijn nog steeds vissers die zich niet kunnen gedragen als ze ergens anders zijn

Barry Vonk.
Geen goede zaak,

Nou ja ik vind het een slechte zaak als het om een water gaat waar niet veel gevist wordt en als er niet overlegd is met de vissers die daar meestal zitten.

Als het bv van de sloterplas is of zo waar veel gevist wordt en iedereen weet dat er grote vissen zitten is het wat anders.

H Metin.
Wel een goede zaak,

Zo kan er na gegaan worden of deze vissen nog teruggevangen worden en niet dood zijn om zo vast te kunnen stellen dat ze in een gezonde milieu leven

Albert van Hasselt.
Wel een goede zaak,

Ik vind dit een goede zaak om dat ANDEREN er ook hun voordeel meedoen wij zijn toch om elkaar te helpen niet waar.

Timmy Appeltans.

Wel een goede zaak,

Ze moeten nu ook weer te zeer in detail gaan treden, hé. Maar geef toe, als je op een water wil beginnen weet je toch graag iets over het bestand aan dikke karper.

Copyright The Dutch Carp Club