Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 4/5.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:

"Het karperviswereldje wordt veel te commercieel. De fabrikanten van hengelsportspullen probereren alleen maar veel geld aan ons te verdienen"

Bent u het hier wel of niet mee eens?

Wel.
Niet.
37%
63%

Reacties:

Lukas Linde

Niet,

Aan de ene kant is dat natuurlijk zo, maar aan de andere kant profiteren we er ook van. Dan denk ik aan boeken, bladen ed..

En dan d'r bij, veel fabrikanten zetten ook veel bruikbaar spul op de markt waar wij weer veel aan hebben. Vroeger gebruikte geen mens een onthakingsmat en we zijn het er allemaal wel over eens dat dat niet in een visuitrusting mag ontbreken. Zonder al die commercie hadden wij onze geliefde sportvis op het gras of op het zand moeten onthaken met alle gevolgen van dien. Maar er zijn er bij die het wel een beetje te bont maken. Maar dat is niet alleen met het karpervissen zo.

Jurgen van den Heuvel.

Wel,

De hengelsport wordt zo commercieel als je zelf wilt namelijk als je ziet hoe het vroeger ging tegenover nu dan maken de karpervissers zich zelf zogek als een deur.

Mijn mening is op een paar noodzakelijke dingen na is de rest luxe van de maatschappij je kunt hetzelf zo gek maken als jezelf wilt.

Rody Klop

Niet

Vergeet niet, dat als we -niet- de spullen kopen van de fabrikanten/uitvinders het op den duur niet meer lonend is om deze te produceren. Dus niet meer verkrijgbaar zijn. Trouwens de sportvishandelaar heeft vaak ook een gezin te verzorgen. Waar ik wel tegen ben is superhoge marges die nergens op slaan, concurrentie onderling is best gezond, niet 'te' want dit gaat vaak ten koste van de service. Als alles netjes gaat is.

Een hoge prijs voor een produkt niet nodig.

GJ Wittebol.

Niet,

Fabrikanten proberen aan iedereen altijd geld te verdienen en dat is toch logisch. Er is geen fabrikant die voor Sinterklaas wil spelen. Daarmee kan hij zijn zaak niet draaiend houden!

Henk ter Maat

Niet,

Hallo Stelling-nemers,

Aan welke doelgroep zouden de deze fabrikanten anders hun geld moeten verdienen?? Mounten-bikers en schaatsers kopen nu eenmaal van andere fabrikanten.

Neen, het karpervis-wereldje word precies zo commercieel als wij het toestaan, Fabrikanten produceren producten waaraan ze geld kunnen verdienen, en ze verdienen pas wanneer ze verkopen. Voor de onzin die wij toch wel aanschaffen kunnen wij de fabrikant toch niet verantwoordelijk achtten of wel? Zij voldoen aan de vraag niet meer en niet minder.

Wij zouden er zelf beter aan doen om onze uitrusting eens na te lopen om vast te stellen wat we het laatste seizoen wel en niet gebruikten en vooral wat we niet gebruikten, dat hebben wij te impulsief gekocht zonder overtuigd te zijn van de functie of waarde of nut!

Neen wat wij kopen daar kunnen wij niet de Fabrikanten de schuld van geven helaas. Mijn eigen Hengels + een groot gedeelte van de uitrustig voldoen al 11 jaar prima, helaas!? voor de fabrikanten??!

Groeten,
Henk

Stef Rijneker

Wel,

Als je in de hengelsport-zaken ziet wat men vraagt voor bepaalde artikelen en je ziet dan dat dezelfde artikelen op een beurs of bij een evt uitverkoop kosten, dan zakt je broek echt af.

Ook bij verschillende winkels lopen de prijzen vaak erg uiteen. Zo betaal je bij de ene zaak voor een soms 25% minder voor een artikel ,dan bij de andere.

Ik denk dat de winstmarge veel te hoog is op de meeste artikelen.

Vd Top.

Wel,

Voor een stukje lood of een haak ga je steeds meer betalen.

Jan Bodifee.

Wel,

De meeste karperartikelen wel 2 a 3 maal zo duur zijn als gewone hengelsport artikelen.

G. Verhulst.

Wel,

Geachte,

De fabrikanten van bijna al op de markt te vinden produkten zijn gemaakt in samenwerking met de medewerking van gekende kampioenen die dan ook gesponsord worden door deze fabrikanten.Vele zaken die veel geld kosten kunnen vervangen worden door eigen gemaakte zaken.

U moet dan wel opletten voor bv.boilies dat U toekomt aan een goede samenstelling !Ook andere dure qspullen zijn niet nodig om de nodige karpers aan wal te brengen.Maak het niet te ingewikkeld ! Eenvoudige samenstellingen vangen even goed !

Groetjes,

G.Verhulst vanuit België

Barry Vonk

Wel,

Je kan zelf kiezen of je het wil kopen of niet en of het goed is of niet.
En zo werkt de wereld.

Peter

Wel,

*De prijzen zjn soms belachelijk hoog voor een verglijkbaar produkt.
*De kwaliteit en houdbaarheids datum laat ver te wensen over,als men de beloftes vergelijkt.

Als voorbeeld: boilies- massa produktie-het kon wel goud zijn per kilo. Het zelfde geldt ook voor de mixen,wat zit er eigenlijk precies in? klopt het wel wat ze zogenaamd aangeven. Als ze dan ook iets aangeven.

mvg Peter

Raymon.

Niet,

Ik ben het hier ten dele mee eens.Tuurlijk zijn karpervisspullen duur, maar dat hebben we ook aan onszelf te danken. Iedereen, including me, is in meer of mindere mate een merkfreak. Omdat wij blijven vragen naar Nash, Delkim, Fox, ontstijgt de vraag het aanbod vele malen. Fabrikanten kunnen hierdoor steeds hogere prijzen vragen.

Hogere dollarkoers is gewoon kul, mensen blijven het, ondanks de prijs, toch wel kopen. Tot er op een gegeven moment evenwicht in vraag en aanbod ontstaat.

Toch nog iets gehad aan m'n economielessen.

Groeten Raymon

Bert.
Wel,

Hoe zou je zelf zijn als je geld met iets kunt verdienen en als de vraag naar iets zo groot is dat je gelijk wat en van welk materiaal of prijs kunt maken dat de mensen het toch blijven kopen omdat ze denken dat het beter is dan iets anders.

Het is aan jezelf om je niet te laten vangen door die commerciële truukjes.

Bert

Al Bundy.
Wel,

Men te vaak te veel betaald voor spullen en naar mijn mening betaal je meer voor de naam dan voor het product. dat wil echter niets zeggen over de kwaliteit van deze producten, maar naar mijn mening word er wel profijt gemaakt.

Voorbeeld : throw stick kost in mijn woonplaats ong. 35,- in tilburg bij bekende zaak dezelfde throw stick 17,50 waar zit dat verschil nu in ?? ik weet het niet maar ja waar een groeiende markt is word ook vaak grof verdiend aan de mensen.

groetjes AL BUNDY

?
Niet,

Als je een hobby kiest weet je dat er geld in gaat zitten. je kunt zelf bepalen hoeveel geld je uit wilt geven.

Marco Verbeek.
Niet,

Ja en toch weer niet.Tuurlijk proberen ze centen aan ons te verdienen, maar aan de andere kant investeren ze weer een hoop om voor ons weer nieuwe dingen te bedenken. Waardoor wij weer mooiere spullen krijgen en misschien komt er een werelduitvinding dat we meer vis gaan vangen.

Dus.....wie weet.

Jacco Vermeulen
Wel,

Als je de prijs en service van de fabrikanten vergelijkt,met bv zeevissen dan zie je dat zogenaamde ""carp gear"meestal wel 2 of zelfs 3 keer zo duur is en "top merken " zoals fox ,zodra er iets mis is je gewoon 3 maanden laat wachten op reparatie.

Martin Berloth
Wel,

Hier kunt u uw keuze motiveren, deze motivatie wordt dan later op de site vermeld. De gewone man veel moet laten om zijn favoriete hobby te kunnen blijven beoefenen en de putten cq wateren slecht worden onderhouden door de instanties.

Fam de Braal
Wel,

De prijzen van de artikelen niet in verhouding staan van de geleverde kwaliteit.

Wil van Dongen.
Wel,

Dat is zo maar als de fabrikanten het niet zo commercieel zouden maken zouden er dalijk ook geen nieuwe produkten meer op de markt kunnen komen !!!!!!!!

Daniel Voorhoof.
Niet,

Als je een beetje naar de artikelen die afgeprijst zijn uitkijkt dan kunnen de fabrikanten niet veel aan ons verdienen.
En duurkoop is niet altijd goed koop!!

Willen Driessen.
Wel,

Alles draait om het geld kijk maar naar de grote merken als FOX het is wel goede kwaliteit maar moet dit nu echt zo duur zijn. Ik vind dat het wel allemaal goedkoper moet kunnen.

Koen de Mol.
Wel,

Back to the basics.
Velen voeren overvloedig en bereiken daardoor het tegengestelde resultaat.

Velen zijn ook snobisbisch maar het is niet omdat je met het duurste of mooiste materiaal vist dat je daarom de mooiste of meeste vis vangt.

Timmy Appeltans.
Wel,

Er wordt meer en meer aandacht besteed aan het uiterlijk van vismateriaal. Terwijl de nuttigheid en kwaliteit het belangrijkste zijn.

Marco Koning.
Wel,

Natuurlijk is het de laaste paar jaar allemaal een stuk commercieler geworden maar je bepaald toch zelf in hoe ver je daar in mee gaat. Maar ik denk dat hier door de ontwikkelen van het materiaal wel veel beter zijn geworden (pluspunt???????)

Martijn cornelissen.
Wel,

Wel mee eens maar die mensen moeten ook leven...
Waar wordt nu tegenwoordig niet veel winst op gemaakt???

Overal wordt er flinke winst op gemaakt.

Thats live!!!!!

Robert Vogten.
Niet,

Het is steeds je eigen weloverwogen keuze of je, en welke artikelen je koopt. Zelf heb ik de ervaring dat er momenteel voor iedere beurs wel wat te koop is.

Ook voor de beginnende of jeugdige visser hoeft dit niet direct een rib uit je visserslijf te kosten.

wees gegroet,

Robert Vogten

Bjorn Eertmans.
Niet,

Ik vis nu al mijn vijfde jaar op onze vriend de karper en ondervindt dat je deze visserij net zo duur of goedekoop wil maken.

Eric de Reus.
Niet,

Het is maar waar je in trapt wat je koopt ben je nog altijd zelf bij.Copyright The Dutch Carp Club