Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 48.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:

Karpervissers denken zelf niet meer na over dingen. Ze kijken vooral naar anderen, en imiteren hun. In een artikel op deze site wordt zelfs gesproken over "dressuurvissers".

Bent u het hier wel of niet mee eens?

Ja.
Nee.
79%
21%

Reacties:

Roger Feijen
Ja,

gelukkig wel, anders was het met dressuurverschijnsellen al veel verder geweest. Blijf vooral allemaal stereotiep vissen.

Henk ter Maat
Ja,

als vissers copieëren wij elkaar te vaak waardoor wijzelf dressuur in de hand werken want wanneer de karper door een bepaald soort aas of rig een paar keer bestraft is dan zal hij deze ongetwijfeld gaan mijden. De vissers zijn hieraan zelf schuldig omdat ze zelf vaak niet creatief genoeg zijn om eens wat anders te proberen m.b.t aas en montages en ook omdat de meeste vissers bang zijn om ten overstaan van anderen op de bek te gaan. Ze copieën elkaar dus om op zeker te gaan.

Ik ben in het verleden voor achterlijk versleten door verschillende studieclub aanhangers alleen al om het feit dat ik "s winters op karper ging. Vissen want van Januari tot Maart was er volgens deze lieden toch geen karper te vangen omdat de watertemperatuur onder de 8 graden en daardoor de karper niet actiefwas. Niet één van deze lieden heeft het tot op de dag van vandaag eens zelf geprobeerd omdat ze het voor elkaar niet aandurven. Zware Dressuur tegenover elkaar dus.

Dat er wel degelijk karper te vangen is in de winter blijkt uit mijn stukje " Winterkarperen op een Nederlandse rivier" te lezen op Karpervissen.nl. en op De Karperhomepge skynet.be.

Te veel achter elkaar aanlopen en elkaar blindelings volgen is m.i ook een ernstige vorm van dressuur.

Groeten Henk ter Maat

Wil Jeurninck
Ja,

gelukkig ben ik het met deze stelling eens.
Als iedereen,iedereen volgt wordt het voor de creatieve visser een stukje eenvoudiger om wat meer karper en gemiddeld wat zwaardere karpers aan de schubben te komen mijn raad is dus ook volg de meute en maak mij gelukkig(trek je eigen conclusie maar over
dit stukje)

Ronald van Hoorn
Nee,

degene die over dressuur spreken zijn de vissers die zelf hun stek kapot voeren dan wel hun vis water verzadigen. Iedereen spreekt van wat een karper allemaal kan naar binnen slikken je moet dan wel heel wat voeren als er zo'n 10 a 30 karpers op een water aanwezig zijn. Altijd het zelfde voer gebruiken dat doet een karper minder en minder aanbijten, eet zelf ook maar eens iedere dag het zelfde het zal snel je neus uit komen.

Veel karper plezier Ronald

Marco Verbeek
Ja.

het ontbreekt idd nog bij veel vissers aan creativiteit.

Jammer maar helaas.


Copyright The Dutch Carp Club