Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 46.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:
"Je hoort steeds meer dat karpervissers zich misdragen aan het water. Troep wordt niet opgeruimd, vissers maken te veel lawaai, wat natuurlijk klachten tot gevolg heeft in de buurt".

Bent u het hier mee eens? Zo ja, wat zou er gedaan moeten worden om dit soort praktijken een halt toe te roepen?
Ja.
Nee.
93%
7%

Reacties:

Gustaaf Verhulst
Geachte,

In de wedstrijdvisserij in België wordt diegene die betrapt wordt op het achterlaten van "troep" bestraft met een boete van 200 BEF of 500 BEF , naargelang de betreffende hengelaar een gewone competitievisser of internationaal is.

Ik meen dat het instellen van een boete ook in Nederland moet kunnen , en na herhaling ,de betreffende hengelaar(s) zelfs tijdelijk verbieden nog te hengelen , zelfs met intrekking van de visvergunning indien de feiten zich blijven herhalen.

Groetjes !

G.Verhulst

Wil Jeurninck
Het probleem ligt hier eigenlijk bij een beperkt groepje "karpervissers" Helaas zal het moeilijk worden hier iets tegen te doen. Probeer wat goodwill te kweken tegenover onze medevissers (witvissers, snoek- vissers e.d), door ze positief te benaderen.

Praat er mee toon respect en intresse in hun tak van de vissport en vertel er bij wat karpervissen inhoud en wat dit voor jou inhoud en distantieer je van de kwaad willende z.g. karpervisser dit gaat ook op tegenover b.v. buurtbewoners. Je zal verbaast zijn hoe vaak dit positief overkomt bij andere mensen en dat zij je ook gaan waarderen en wat positiever t.o.v. onze hobby worden.

Laat die onverlaten niet onze hobby afnemen meldt ook onregelmatigheden bij de politie en neem dan maar voor een keer de rommel van iemand anders mee je helpt er ook jezelf mee zodat je ook over 5 jaar nog op karper vist.

Johan Slachter
Veel meer aandacht in de hengelsportbladen over deze randverschijnselen.

Boris vd Hut
Allereerst ligt de verantwoording bij ONSZELF!!!
Maak elkaar attent op misstanden en probeer elkaar ertoe te bewegen om alles netjes en rustig te houden. Motiveer waarom dat is en er zal, weet ik uit eigen ervaring, bij een deel begrip voor zijn en dze zullen zeker te motiveren zijn.

Mensen die niet voor rede vatbaar zijn zouden we gewoon door de polite moeten laten aanspreken, gewoon bellen en het op het milieuaspect gooien en ze komen zeker. Wees niet bang voor "matennaaier" uitgemaakt te worden! Dit ben je bij het deel vissers wat zich wel normaal gedraagt zeker niet, en bij dat deel wil je als het goed is horen.

Willem
Troep opruimen zo niet, dan meer boete's.

Frans de Been
Stengere controle op zulke klootzakken die ons wateren vervuilen!!! Als we naam "sportvisser"willen behouden moeten we stoppen met vervuilen en misdragen aan de waterkant.
Beter milieu begin bij jezelf!!!!

Martijn Cornelissen
Ik zie maar al te vaak dat de vooral de jeugd, rotzooi schopt aan het water, maar niet alleen de jeugd ook (meestal) de personen tussen de 18 en 25 jaar, die gaan nachtvissen, en dan de rotzooi maar gewoon achterlaten.

Mijn mening is, dat als je het ziet, zeg je er zelf wat van, of bel je de politie, want van de bierflesjes opruimen, wordt ik bij ons aan het water gek van!!!

Groeten Martijn Cornelissen

Piet de Visser
Door je met een groep "echte karpervissers" je te distantieren van de probleemvissers. Ongeschreven regels invoeren op je thuiswater met de die-hards bijvoorbeeld.

L.M.H. van Dijk
Meer toezicht op houden. Afdwingen bij de gemeente. Lukt dat niet zelf iets ondernemen bijvoorbeeld, een groep aanstellen die daartoe bereid zijn en gezamenlijk eerst schoonmaken.

Barry vomk
Stroppen die lui.

Onbekend
Na overtreding zoals bijvoorbeeld vervuilen of teveel lawaai maken een jaar hun sportvisakte intrekken

R. Starink
Betere voorlichting, vooraluitleg over wat er gebeurd als dit zo door blijft gaan!


Copyright The Dutch Carp Club