Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken
Uitslag stelling van de maand Augustus.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:

"Je moet elke beginnende karpervisser alle "ins" en "outs" vertellen om hem op weg te helpen!"

Bent u het wel of niet met deze stelling eens?

Wel.
Niet.

71%

29%

Reacties:

Leo van Zwol (Reactie 17-09-'01)

Wel,

Je hoeft niet alle ins en outs te vertellen maar een beetje opweg helpen kan toch geen kwaad. Het is niet alleen,voor sommige eeen hobby, maar ook een sirieuse sport. Als je een beginnende voetballertje neemt laat je hem toch ook niet aan zijn lot over. Als je een kind voor het eerst een fiets geeft zeg je toch ook niet zoek het zelf maar uit.

Nee een beetje goede begeleiding kan echt geen kwaad en als je alleen maar aan je zelf denk omdat je wilt dat niemand grotere karpers vangt dan jij vind ik een beetje egoisties...toch.

Afz een beginnende(sirieuse)karpervisser

Rory

Wel,

Ja jullie moeten me wel op weg helpen, maar niet alle details, beginnende vissers moeten vooral van zichzelf leren, maar een goede start door tips van ervaren vissers is zzzzzeeeeeeerrrrrr handig
- een beginnende karpervisser, Rory
www.flevocarp.com

Filip

Niet,

ik vind dat je een beginnend karpervisser een duwtje in de rug mag geven en ook helpen waar het nodig is maar wat ik geleerd heb uit mijn beginjaren is dat is dat je het meeste beter zelf ondervind en dat je daar geen andere voor nodig hebt. wat wel een feit is dat wanneer je een goede vismaat hebt die je het "vak" aanleert dat je een hele stap vooruit bent. maar ik ben toch een voorstander van het zelf allemaal uitzoeken, volgens mij is de voldoening dan later ook meer als je kan zeggen: dat heb ik allemaal zelf verwekelijkt!


MVG
filip

Huib Tom

Wel,

Natuurlijk moet je alles vertellen. Het voorkomt veel teleurstelling en geknoei, hetgeen beter is voor de karper en de visser. Vis vangen is een veel langer leerproces en ieder water heeft ander inzicht nodig. Vissers die bang zijn voor concurrentie zijn in principe slechte vissers.

Huib Tom

Jan Dijkstra

Wel,

dan heeft deze visser ook leuke vangsten en zo weten ze alles over de karper onthaken lood enz enz dat is alleen maar beter voor de vis.

Koerts

Wel,

Iedereen heeft recht om een vis te vangen en iemand op weg helpen om een grote vis te vangen is een kleine moeite, maar er zijn ook karpervissers die een collega visser niks gunnen ik vind het ook mooi om te zien hoe je een kleine jongen helpt zijn eerste karper te laten vangen.

Peter Wigberts

Niet,

omdat iedere beginnende karpervisser denkt dat hij gelijk karpers boven de 30 pond kan vangen laat  de beginnende visser het maar eerst een poosje zelf uitzoeken om zodoende het karpervissen te leren ontdekken.

Kees Vaags

Niet,

omdat door zelf te ontdekken het inzicht in het waarom je vangt of niet een stuk beter wordt en omdat alles wat je door zelf te experimenteren ontdekt beter onthouden wordt en voor zelfvertrouwen zorgt.

Marco Hoedeman

Wel,

je de nieuwe generatie ook moet laten kennis maken met het karper vissen .
zodat ze niet aan blijven eteren en zo geen vis plezier mee krijgen .
en het belangrijkste is dat ze de vis (groot of klein )geen onnodige schade toe brengen  (onthakingsmat,verkeerde haken bv bendhook ofwel piggibag`s)

Rody Klop

Niet,

Je moet de beginnende visser wel correct leren vissen. Je visplek
schoonhouden e.d. Sommige dingen moeten natuurlijk wel zelf ontdekt worden,
een zetje in de richting is prima !

Baltazar

Niet,

ik vind dat je niet altijd ziet vanaf de buitenkant wat een echte serieuze beginnende karpervisser is.
kijk naar het voetbal de betere krijgen meer aandacht,dan de gene die er met de pet naar gooien of lopen te kloten.
als ik een jongen zie die al maand serieus bezig is en er plezier in heeft krijgt hij van mij zeker tips/trucks.
maar niet ALLE INS/OUTS.
er blijft natuurlijk altijd beroepsgeheim,hahaha.

groeten baltazar.

 

Cor Heyman

Niet,

Mensen moeten zelf ook iets doen om ergens achter te komen.
WEL MOET ER VERTELD WORDEN HOE OM TE GAAN MET EEN KARPER.
Voor de rest tja, zelf achter iets komen is toch veel leuker, je kan altijd met een vraag bij iemand aan de waterkant terecht, of bij de vraagbaak.
De gevorderde karpervissers hebben veel tijd en geld er in zitten om zo ver te komen. Dus beginnende karpervissers moeten zelf ook inverteren in hun hobby.

 

G. Schoone

Wel,

Omdat deze beginnende karpervisser dan beter zal weten waar hij aan toe is , wat hij moet doen als hij er een vangt en hoe hij deze karper moet behandelen.

 

H.J. Bredewold

Niet,
 
ik heb zelf ook bijna alles moeten leren. alles wat ik weet geef ik alleen door aan vrienden dus misschien ook wel aan deze beginnende karpervisser

Cees Kampers

Wel,
 
Elke serieuze visser of aankomende visser dient serieus genomen te worden. Ooit was het zo dat een visser een bepaalde verbondenheid had met andere vissers ze hebben namelijk iets gemeen een hobby genaamd vissen. Je kwam makkelijker met elkaar in contact, een praatje maken, ervaringen uitwisselen en elkaar helpen. Karpervissers lijken meer elkaar concurrenten te zijn die er altijd op uit zijn om je methodes af te gluren, wat voor aas en rigs ecetera van mij mogen ze, ik heb geen geheimen! En iemand die pas begint moet je zoveel mogelijk vertellen, helpen, vissers horen vrienden te zijn. Met de tijd zal hij/zij een eigen stijl ontwikkelen hartstikke prima toch. Alleen een vraag blijft moeilijk, heb je wat gevangen? 

m.vr.gr.
Cees Kampers

Donald

Niet,
 
ik ben het hier niet helemaal mee eens...je kan hem wel wat standaard dingen leren zoals onderlijnen,onthakingsmat etc.
en de rest moet die zelf uitzoeken ...stekken bijv.al ben ik daar niet zo moeilijk mee als ze het vragen.
dit geld voor bepaalde wateren..anders ben ik straks m,n stek kwijt hehehe

Steven

Niet,
 
er kan wel het een en het ander verteld worden. dat is juist. maar de
beginnende karpervisser moet ook proefondervindelijk te werk gaan. op die
manier zal de beginnende karpervisser inventiever worden. door alles te
zeggen leer je immers niet te zoeken. en in wat verschilt een goede
karpervisser ten opzicht van een minder goede (er zijn geen slechte
karpervissers)? juist ja, in zijn originaliteit. en die kan je enkel kweken
door zelf op zoek te gaan,verbanden te gaan leggen, enzovoort.

Steven Van den Eynde
Appelterre - België

 

?

Wel,

Je moet hem natuurlijk niet alles vertellen maar de basis dat hij op weg kan.
Beetje bij beetje krijgt hij dan meer kennis door aan het water te zitten.
Bijvoorbeeld met een recept geef je hem een basis en daar kan hij later dan als hij wat kennis heeft opgedaan op voorwerken en zo zijn eigen recept samenstellen.

 

Patrick

Wel,

Ik ben ook een beginnende karpervisser en zo heb ik veel geleerd.

Patrick van Sandijk (14)

info@Carpfishingzone.tmfweb.nl
www.carpfishingzone.tmfweb.nl

 

Paul Jacobs

Niet,

omdat ik het ook zelf heb moeten doen!
en ik heb ook jongens een hoop verteld!
maar als je aapjes leert klimmen krijg je zelf de kokosnooten op je kop.

 

Jaap van Toor

Niet,

Als beginnende karpervisser moet niet alles op een presenteerblaadje worden voorgekauwd.Nieuwe ontdekkingen en strategie blijft het onvoorspelbare met karpervissen.Daarom moet ook iedere beginnende karpervisser leren dat deze sport onvoorstelbare varianten heeft en ook de "beginneling" moet hier mee leren omgaan.Wanneer de nieuweling hier geen aandacht en geduld voor zal hebben, dan zullen de karperspulletjes weer snel in de verkoop gaan!!!
Misschien zit bij die beginnende karpervisser wel weer een geniaal iemand die een andere methode ontwikkeld die de experts versteld doen staan.
Dus laten we met zijn allen innovatief bezig blijven en zodoende misschien weer wat nieuws ontdekken.Ik zelf ervaar namelijk dat het boilietijdperk zijn beste tijd heeft gehad en dat de karpervisser er aan toe is om weer wat anders te ontdekken!!!!  

 

Evert Jan Barten

Wel,

er heel wat bij komt kijken, je moet met veel dingen rekening houden om succesvol te kunnen vissen.een beginnende karpervisser moet dus goed op de hoogte gebracht worden zodat hij deze prachtvis niet alleen kan landen,maar bovenal ook weer ongeschonden te water kan laten.

 

Kees

Wel,

Karpervissen is een prachtige hobby, vertel de beginnende visser dat hij, of zij, met jou eerst maar eens met een blik mais de polder ingaat, om op een eenvoudige wijze kennis te kunnen maken met de karper, zonder dat dit meteen gepaard moet gaan met dure uitrustingen, en uren wachten achter de beetverklikkers. (wat ik overigens graag mag doen).Rustig opbouwen!!!

 

John

Niet,

je mag iemand best op weg helpen maar je moet iemand ook laten
aankloten want dat is de beste manier om tot een geheel eigen stijl te komen en niet dat voorgekauwde van dit is de beste manier.

 

Toine Smits

Wel,

ik ben het eens omdat ik zelf nog redelijk beginner ben
ik vis pas 4 jaar en heb nog niet zoveel vissen geland
sta al wel op de site maar aan de waterkant kom je veel adviezen tegen en je kunt zo uitkiezen welke je eigenlijk wel wil gebruiken
en welke natuurlijk niet
doei groeten
ikke

 

Robin Schoneveld

Wel,

omdat je je mede visser ook plezier bezorgt en je ervaringen met
elkaar kunt delen om tot betere vangsten te komen.

 

Marina

Wel,
 
een goed geïnformeerde karpervisser beter begrijpt hoe deze vis behandelt dient te worden. Het gaat natuurlijk niet alleen om de daadwerkelijke vangst, maar ook het respect wat je voor deze vis moet krijgen/hebben. Ik luister dan ook graag naar verhalen van de oudere karpervisser.
Natuurlijk leer je veel gaandeweg, maar waarom zou je iemand niet op weg helpen?

 

Joost

Wel,
 
Ik ben het hier wel mee eens, want dat krampachtige geheimhouden
van iedereen daar ben ik flauw van. Iedereen moet de kans krijgen om dingen
te leren, en dat wil niet als iedereen zijn mond maar dichthoud.
groet`n uut grunn

 

Rick Keur

Niet,
 
Vallen en opstaan is de beste leermeester, tevens is het voor de
beginnende karpervisser veel leuker en eervoller om bepaalde zaken zelf te ontdekken.

 

Gert Winters

Wel,
 
Als dit niet gebeurd dan is er kans dat er verkeerd wordt omgegaan met de karper met alle gevolgen van dien!

 

Vincent

Wel,
 
Een beginnende karper visser weet misschien hoe je het best kan vissen en al dat daar omheen. Het is dus goed hem alles over deze prachtige vis en het vangen ervan te vertellen.

 

W. van Houwelingen

Wel,
 
omdat anders waarschijnlijk de vissen beschadigingen op kunnen lopen en als jij alles uitlegt kan er waarschijnlijk minder gebeuren bv onthaakmat en geen bewaarzak gebruiken en ga zo maar door ??????????????????

 

H.G Meijer

Niet,
 
De karpervisserij is te uitgebreid om alles in een te leren, men is daar een heel leven mee bezig!.Het beste kan men eenvoudige technieken gebruiken geschikt voor het karperwater in je eigen buurt ! . Later kun je jezelf wel gaan ontwikkelen
door onderzoek praten met andere vissers
en bovenal zelf experimenteren !

 

Antwan Dekkers

Niet,
 
Omdat je hun maar kunt helpen tot op een bepaalde hoogte, laat voor deze jongens ook ergens over nadenken.
Beetje op weg helpen is natuurlijk nooit verkeerd.

 

Fred Gielen

Wel,
 
Anders wordt er maar wat aangemodderd en dit kan alleen maar ten koste gaan van de karper zelf.
Een ander punt is, dat karpervissen zo
commercieel geworden is dat er misbruik wordt gemaakt van de beginnende karpervisser.

 

Ramses Wiegand

Wel,
 
Je beter veel kunt uitleggen en dat ze het in 1 keer begrijpen, dan ze weinig vertellen en dat ze blijven komen met hun vragen of zeggen dat ze nooit wat vangen.
En dat laatste zorgt ervoor dat wanneer er bijna niks wordt verteld wij vissers een uitstervend ras worden. EN DAT WILLEN WE NIET!!!!! Want dit is geen sport of tijdverdrijf maar dit is een TRADITIE die we hoog moeten houden!!!!!!

 

Koen Hooft

Niet,
 
Iedereen houd door zelf ontdekken en proberen een eigen manier van vissen, en manier van denken over het vissen. Klonen van karpervissers is niet iets wat in de lijn van deze sport (obsessie) ligt. Op weg helpen is ok, maar ook beginnende karpervissers leren van hun eigen fouten...

Koen Hooft

 

Marco

Wel,

iedereen moet het toch leren of ze nou jong of oud zijn. 9 van de 10 hebben het ook van andere geleerd en leren nu nog door en van anderen.

groetjes Marco Tetteroo

 

B. van Berg

Niet,

De beginnende karpervisser zou zeker op de hoogte moeten worden
gebracht van de gedragsregels en de basistechnieken binnen de
karpervisserij, maar een deel van de vreugde van onze sport zit in het ontdekken van nieuwe technieken en die kunnen te ingewikkeld voor de beginnende karpervisser, mogelijk kan er een visblad worden samengesteld voor de beginnende karpervisser. Dit visblad zou de basisprincipes uitmoeten leggen voor de beginnende karpervisser inclusief gedragscodes m.b.t.de vis en de beginnende visser moeten begeleiden naar hoger niveau, stapsgewijs.

 

Pascal

Niet,

Je kan ze wel een boel vertellen mar niet alles dan is het voor die beginnende karpervisser ook niets meer om zelf te ontdekken en daar gaat het toch ook een beetje om.

Groeten Pascal

Copyright The Dutch Carp Club