Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 43.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:
Zullen de karpers van het recentelijke ijssel spiegelkarper project de 50 pond halen?

De uitslag van de stelling is:

Ja
Nee
57%
43%

Reacties:

Aart Lokhorst

Een interessante stelling inzake 50 pond halen of niet.

Wel wat algemeen daar het gemiddelde de 50 pond niet zal halen, met 14 jaar zijn Valkenswaard Spiegels gemiddeld 28 pond, d.w.z. dat de grootsten dan rond de 40 pond zullen zijn en de kleinsten de 20 pond nog niet zullen halen.

Een enkeling (of enkelen) zullen waarschijnlijk wel de 50 pond halen, maar het gemiddelde zal in de 30 pond blijven steken, maar dit zijn toch al erg mooie vissen, nietwaar.

Bij de AHV is er inmiddels ook zo'n voorbeeld van een spiegel die het (genetisch) in zich heeft om de 50 pond te halen. Deze vis is in juni 1999 uitgezet op 3 pond en is begin oktober 2000, dus na 15 maanden teruggevangen op exact 10 pond. Zulke snelle groeiers zitten er dus tussen!

De werkelijkheid zullen we over 10-15 jaar kennen, hetgeen wel betekent dat we met de monitoring bezig moeten blijven gedurende een groot aantal jaren daar er anders nooit geen exacte gegevens bekend zullen worden. Dit vraagt blijvend financiële inspanningen en vrijwillige mankracht.

Dank zij de inspanning van KSN leden worden er in 2001 door de HV Haarlem en door de Drentse Federatie ook spiegeltjes uitgezet.

m.vr.groeten,

Aart Lokhorst.Copyright The Dutch Carp Club