Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 6/7.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

 

De stelling was:

"Karpervissen lijkt een modesport te worden. Steeds meer mensen gaan karpervissen en het wordt alsmaar drukker aan het water, wat weer voor de nodige problemen zorgt"

Bent u het hier wel of niet mee eens?

Wel.
Niet.

58%

42%

Reacties:

Karel van Landschoot.

Wel,

vroeger startte men met een plastic vaste stok van 5 meter.
Tegenwoordig met brolly en kevin nash 3 lbs'ers.

Robert Stout.

Wel,

Het word steeds drukker aan de waterkant, en waar ik me vooral aan erger is dat de jeugd het niet doet om te vissen maar om te feesten. Als je kijkt hoe het eruit ziet als sommige jeugdige (karpervissers) hebben gevist of aan het vissen zijn, gewoon schandalig. Een hoop rommel (lege blikken bier, ships of patat zakken) of een hoop herrie (radio's, voetballen).
Hierdoor wordt het steeds moeilijker voor de serieuze karpervisser om zijn hobby uit te oefenen.

C v/d Post.

Wel,

Iedereen vindt het zowat leuk en spannend alles het mooie spul erom heen ik ben zelf ook begonnen op m'n viertiende met karperen en toen ik al die spullen zag vond ik dat gewoon hartstikke stoer er uit zien en ja de vis die je vangt is mooi hoe groot die ook is karper is en blijf de mooiste vis vindt ik dus ik vindt het niet gek dat het steeds bekender wordt steeds meer jongeren vinden karperen leuker dan witvissen of snoekvissen.

Harry van Keulen.

Wel,

Sinds een jaar ben ik ook controleur bij onze vereniging. Als ik zie wat er zoal langs de waterkant blijft liggen dan begint het bloed bij mij alweer te koken. Want meestal zijn dat personen die misschien maar een paar keer per jaar gaan vissen en het op deze manier voor een ander de hele boel gaan vernachelen.

Wat bij ons een mode grill begint te worden zijn de feestjes langs de waterkant tijdens het vissen. Hiervoor is de politie al regelmatig langs de waterkant geweest met de waarschuwing dat als het op deze manier doorgaat het hele nachtvissen op zeer korte termijn waarschijnlijk niet meer toegestaan wordt.

Rody Klop.

Niet,

De echte Karpervisser doet het vissen ook nog na een aantal jaren.
Het is leuk, afzien en treft zeker voorbereiding. Veel mensen stoppen ook weer na een jaartje of 3. Het drukke aan de waterkant is slechts tijdelijk, buiten dit zijn er nog genoeg wateren waar men naar hartelust en in ruste kunt vissen. Ook op niet karpers.

Ger Bremen.

Niet,

Ik heb meer het idee dat het de laatste jaren het karpervissen afneemt(2 a 3 jaar).
Deze stelling wordt ook ondersteunt door winkeliers van hengelsportartikelen waar de verkoop afneemt, of beter gezegd: de kop is eraf. Zelf verneem ik ook dat steeds meer vissers stoppen want het verwachtingspatroon, van eventjes een grote karper vangen, viel tegen, vooral voor die nieuwkomers. Je ziet ook steeds meer mensen cq vissers die net 1 of 2 jaar op karper vissen, weer hun spullen te koop aanbideden. Het is nu ook niet zo van boilie eraan en vangen maar, dat was eens.

Hans van Vlierden.

Niet,

Ik vind dat het wel zo is het wordt steeds drukker aan het water maar op zich vind ik dat niet erg als de mensen zich maar goed gedragen en geen troep achterlaten en niet gaan kloten en andermans stek respecteert.

Bart Smolenaers.

Wel,

Sinds een jaar of 5 komen er steeds meer karper vissers bij ons in de buurt op zich geen probleem maar ze komen niet alleen om te vissen ze komen met een groep van een man of 6 en verstoren de hele rust
voor de visser die wel serieus wil vissen en laten een hoop rotzooi achter (leg
e bierflesjes,frietzakken,enz) en hier door is het nachtvissen bij ons al op veel plaatsen verboden geworden dus het zorgt bij ons voor de nodige problemen.

Bert.

Wel,

de meeste karpervissers horen en lezen alleen maar grote verhalen en willen dat zelf meemaken. In wekelijkheid valt het nogal mee met die supervangsten en wordt het over een tijdje wel wat rustiger. Ook in de karperwereld de leugen regeert.

Frans de Been.

Wel,

Meer dressuur en als sommige "karpervissers" zich niet beter gaan gedragen dan is het nachtvissen ook afgelopen!!!koen de echte karpervisser.

Annette Kuypers .

Wel,

het hoeft niet voor problemen te zorgen,als iedereen zich aan de "regels" houd en respect voor elkaar heeft

 

Jacco Vermeulen.

Wel,

Ja het is schrikbarend toegenomen ik vis nu alleen nog op kanalen omdat de rest kapot gevoerd of overbevist is ,verder word door het "modeverschijnsel" alles alleen maar duurder,t is nu big bizznizz!!

 

Giovanni Scheyving .

Niet,
 
De elektronica, het kampement en de romantiek die bij het karpervissen hoort spreekt wel veel jongeren aan. Doch..., eens ze merken hoeveel tijd er moet geïnvesteerd worden vooraleer er een vis op de kant komt haken er velen af.

 

Lukas Linde.

Wel,
 
Dit is weer een "actie-reactie". Daar bedoel ik mee dat deze stelling een gevolg is van de vorige.(over dat alles commercieel wordt).Doordat het commercieel wordt komt het meer in het nieuws. Dus meer mensen zien de foto's van lieden met bakken van vissen en men denkt:dat wil ik ook wel! Men begint met een simpel hengeltje en langzaam wordt het uitgebreid tot een complete uitrusting.

Ze komen er dan achter dat het vangen van die biggen niet zo makkelijk is dan men aanvankelijk dacht en een bepaald percentage haakt af en de echten gaan door. Doordat er steeds meer bijkomen wordt het dus ook steeds drukker aan het water en dat zorgt voor de nodige problemen.Er zijn er altijd bij die menen dat ze het hele water moeten bevissen en die vanuit 1 plek diverse lijnen uitvaren naar de overkant enz.
En dat is nog maar het puntje van de ijsberg. En vooral op de zg. bigviswateren staan er steeds meer tentjes en lijkt het soms wel op een camping. Als een ieder zich nou aanpast aan een ieder dan is het best te harden......

Roy de Vries.

Niet,
 
Het is niet normaal hoe druk het is en ik vind dat het wel een beetje te veel van het goede is.

Jan Hijdra.

Wel,
 
Het is ook een modesport voor velen aan het worden, maar ik ben wel van mening dat dadelijk de echte karpervissers, de die-hards weer over zullen blijven. Zeker in de zomer is het een drukte van belang en zie je al snel het verschil tussen de echte en de nep karpervissers, die het dan ook vaak voor velen verpesten. Maar ik weet zeker, dat er dadelijk wel de klad in komt en er een vaste groep zal overblijven.

Pele.

Wel,
 
Ik ben het in zoverre eens met deze stelling wat de drukte betreft,daarmee bedoel ik vooral de drukte op kleinere wateren wat als gevolg kan hebben dat men een negatieve uitstraling krijgt als karpervisser tegenover de andere hengelaars.
Maar daar valt weinig aan te veranderen je zal altijd voor en tegenstanders hebben in ons hobby wereldje.
Misschien nog een tip voor de zeer jeugdige onder ons die pas beginnen GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK, maak geen troep ervan , voorkom dat deze schitterende hobby een slechte naam krijgt. groetjes peter alias AL BUNDY.

 

Carpmaster.

Wel,

De groep "slechten" zal even hard meegroeien en daarbij komt nog,
dat frustratie een grotere rol gaat spelen (shit, er zit iemand op m'n
stek?)
Rommel wat niet wort opgeruimd...Zij doen het toch ook?
nou ja....moeten ze zelf weten

 

Richard.

Wel,

Zeer jammer , want karpers
zijn door drukte ook steeds moeilijker te vangen. Waardoor je lang voor l..zit , en de rush er van af gaat. Ik hoop dat de nieuwe karpervissers dit
beseffen. Zo ja,ook een een fijne tijd en een hoop strijd.  de mazzel
"richard"

 

?

Niet,

Ik ben akkoord als je zegt dat er meer en meer karpervissers zijn
en zullen komen,maar is dat bij elke sport niet zo.
Niemand koopt voor een 80.000 bf aan visgerief en zit uren ,(dagen) aan het water als dit niet echt zijn passie is.

Het is wel zo dat op de dag van vandaag de media heel groot is en de jeugd stimuleert,daar wil ik mee zeggen dat er meer en meer boeken,tijdschriften en sites op het net zijn met pronkende 40 en 50 ponders welke zeer aantrekkelijk zijn.


Copyright The Dutch Carp Club