Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 10/11.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

 

De stelling was:

"Een groot gedeelte van de karpervissers vist met ingewikkelde rigs waarvan zij beweren dat deze beter vangen"

Moeten we het niet gewoon eenvoudig houden?

Wel.
Niet.

80%

20%

Reacties:

Rody Klop

Wel,

Het nadeel van superingewikkelde rigs is dat ze te moeilijk zijn
voor de karper. Dan kunnen ze het haakje niet meer vinden. Het legpuzzel principe wordt dan ook afgeraden. Ook het ganzenbord principe.

Een simpele maar ook goed afgestelde rig blijft en zal altijd goed vangen. Je kunt natuurlijk wat meer camoufleren d.m.v. zwarte/groene loodjes, zwarte/groene wartels en zwarte/groene onderlijnen. Lange onderlijn, korte onderlijn, ander type lood. Het grootste verschil is tot nu toe altijd nog het voedsel waarop de dressuur treedt, niet de rig zelf.

Bas Bakker

Niet,

de hele wereld evolueert en gaat verder in de toekomst. En waarom zouden wij dat dan niet doen. Ook andere sportvissers gaan verder. Dus moeten wij ook gewoon mee gaan de menigte.

W. van Gent

Wel,

Ik vind dat je het zelf moet weten hoe je het doet maar ik denk niet dat de ene rig beter vangt dan de andere rig. het hangt ook af van het water waar je vist

Marcel van Hommerig

Wel,

Die vissen zijn echt niet zo slim als sommige gekken denken ze hebben honger en om te overleven moeten ze eten het zijn dieren die gewoon in de natuur moeten zien te overleven oog om oog tand om tand

Jurgen van den heuvel

Wel,

Je moet je wel aanpassen aan de condities van het water maar pas op alleen gevlochten lijn kan zeker op vijverwaters waar de vis zachte lippen hebben inscheuring veroorzaken bij een stevige dril.

Michel van Giezen

Wel,

Een karper die met een paar meter nylon en een haak met lood in zijn bek rond zwemt omdat de visser zo nodig een "eerlijke strijd" wilde leveren en hem daardoor verspeelde, dat is pas een oneerlijke strijd.

Peter Wauben

Niet,

Wel/niet?,dat hangt van de situatie af.Nood maakt deugd.
Ik hou het liever op eenvoudig,waarom zou ik moeilijk moeten doen als het ook makkelijk kan.
Techniek is niet alles maar je moet het wel kunnen toepassen als het nodig is of gewoon naar "back to basic".
Het is echter mijn instelling en mening en is niet bindend voor andere karpervissers.

mvg Peter Wauben

?

Wel,

Al die moeilijke rigs je wordt er helemaal gek van hou het eenvoudig en je weet zeker tot het werkt.

Debby Decru

Wel,

Waar ik ga vissen heb ik last van veel losschieters (dressuur), daarom denk ik dat men de rig moet aanpassen.Op het laatste van het jaar 2000 was ik zover geëvolueerd(de rig)dat ik bij de minste tik op de stok (dressuur)al mocht rechtspringen om aan te slaan en iedere keer was het bingo (zonder screeming runs). Nu moet de rig nog uitgeprobeerd worden op waters waar geen of weinig dressuur is, indien de rig dan ook daar goed werkt zal ik zeer gelukkig zijn!!!!!

Wouter

Wel,

Ik zat op een middag te vissen naast een visser die ook rigs had
waar je hoofd pijn van kreeg als je er alleen al naar keek .hij zij dat ze
beter werkte,maar hij had er 3 op die middag (rond de 20 pond)
en ik met een simpel onderlijntje had er 7 (ook rond de 20 pond)

veel karper plezier
groetjes wouter

Harry de Wilt 

Wel,

Alhoewel de dyneemalijnen praktisch geen rek bevatten, en de bekken van karpers sneller beschadigen door dyneema, is bij deze lijnen de kans op verspelen in de vorm van losschieten even groot, dan wel niet groter als bij nylon. Zo heeft de karper toch nog kans op ontsnappen, alleen meestal wel met een uitgescheurde bek!!

 

Vincent

Niet,

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan....of was het nou andersom?... het maakt toch helemaal geen *@##$@ uit? als je meer plezier beleeft aan het vangen van een karper omdat je deze met een zelfbedachte mega rig heb gehaakt is dat toch best leuk?

Persoonlijk geloof ik er niet altijd in maar heel soms wil het me nog wel eens helpen om het iets minder simpel aan te pakken, het belangrijkste blijft toch altijd dat je het anders doet dan anderen (dat geldt niet alleen voor de rigs maar ook voor bijvoorbeeld voertactiek en andere shit)dus als de andere moeilijk doen dan .......juist!

 

Robert Philipsen

Niet,
 
Het een spelletje moet blijven dan kun je net zo goed in een vijver van een 10 bij 10 meter gaan vissen.
Mzzls ROBERT UIT ARNHEM

Jacce Vermeulen

Wel,
 
Mijn mening is dat er te veel (on)zinnige praat is over rigs,jammer dat de helft, niet fatsoenlijk werkt,maar verkopen doen ze goed blijkbaar,er komt zowat om de dag wel een nieuwe uit, die volgens de maker (en verkoper),net weer iets toegevoegd, ik zou zeggen neem 3 a 4 systemen en combineer dit met 3 a 4 soorten lood en je kunt overal (ook in Frankrijk,wat men ook zegt!)uit de voeten,maar als iemand er anders over denkt ,gaat hij de winkelier maar spekken.

groeten swiftjaxer

?

Wel,
 
Zo zijn we begonnen en zo zijn dus ook de eerste groten er uit gehaald, ik weet dus zeker dat deze rig effectief is en daarom blijf ik met de eenvoudige rig vissen.

Harry de Wilt

Niet,
 
De kans dat dan veel verschillende karpervissers met vrijwel dezelfde methoden vissen is dan groter waardoor met name deze vissers steeds slechtere vangsten boeken (op relatief druk bevist water als een dressuurwater)

 

Tom

Wel,

Een karper tenslotte ook maar een vis is en niet gestudeerd heeft. Natuurlijk zijn er wel rigs om dressuur min of meer te omzeilen, maar te ingewikkeld maakt het zeker niet effectiever.

 

M. Bakim

Wel,

Ja we moeten het eenvoudig houden want er vissen ook kinderen en we moeten voor hun niet ingewikkeld maken.

 

Daniel Voorhoof

Wel,
 
Waarom het ingewikkeld maken als het simpel ook kan,de oudere karpervissers vingen toch ook met simpel materiaal hun karpers.Maak het jezelf niet te moeilijk en je zal zien dat je ook je karper in je net krijgt.

 

Van Kessel

Niet,
 
Zodat er meer variatie in aasaanbieding ontstaat wat resulteert in betere vangsten of meer dressuur op een type aas bv boilie(vorm,grootte)of stekdressuur, blijven uitvinden.

 

Carla

Niet,
 
Omdat sommige rigs beter uit de verf komen dan de standaard rigs bijv,combi rig,stifrig,d rigs,anti eject,enz,enz,je moet gewoon vissen met de rig waar je het meeste vertrouwen in hebt,ik vindt dit ook geen stelling want voor wie moet ik het simpel houden niet voor me eigen in ieder geval,moeten we dan allemaal met de zelfde rig zitten,tja dat schiet op zeg,dus laat deze jongen maar lekker ingewikkelde rigs knopen, de resultaten zijn er ook naar vooral de combi rig doet het goed,en een beetje karpervisser heeft geen moeite met het maken van diversen rigs ook zij hebben het moeten leren,

ja toch.

 

Copyright The Dutch Carp Club