Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 2/3

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:

Bent u het hier wel of niet mee eens?

"Sommige visvereningingen zien karpervissers liever gaan als komen"

Wel.
Niet.
52%
48%

Reacties:

De Pauw David
Wel,

Karpervissers staan veelal bekend voor krapul en milieuvervuilers en maken de put kapot door te veel te voeren.

Deze naam die we over ons krijgen zal nooit veranderen.

Soms hebben we dit aan ons eigen te danken door het achterlaten van vuil en het overdreven aan lawaai maar dit word vlug veralgemeent.

Harry de Wit
Wel,

Het bestuur veelal uit witvissers bestaat, en die hebben een vooroordeel over karpervissers dat ze veel rommel achterlaten en herrrie schoppen enz.. Dit is echter een kleine groep die de naam karpervisser niet eens verdiend en het verpest voor de echte vissers die wel respect hebben voor flora en fauna.

Peter van Steensel
Wel,

Neem nou bijvoorbeeld het voer van de normale karpervisser is nooit meer dan 5 kilo per week voor diegene die alleen op de vijver visser nu hebben de zogenaamde sportvisser die hebben gemiddeld ongeveer 2 wedstrijden per maand met z'on 30 pers.en mag ieder 2 a 3 kilo voer erin gooien dat is ongeveer 60 tot 90 kilo per maand en dan nog zeuren over de karpervisser dat ze veel voeren allemaal eikels die witvissers.

gr lover of cyprinus carpio

Jan Hijdra
Wel,

Er nog altijd door verenigingsvisser negatief gedacht wordt over de karpervisser. Dit komt mede door een deel van onze negatieve karpervissers, die het verpesten voor de positieve en goed ingestelde karpervisser.

Men ziet door de bomen het bos niet meer en scheert iedere karpervisser over een kam, ongeacht of het terecht is of niet. Pakezels wordt je genoemd, die het voor de gewone hengelaar verpesten. Jammer dat er een negatieve gedachte op ons liefhebbers wordt losgelaten. Toch ben ik van mening dat de juiste instelling in de toekomst het gaat winnen en dat alle negatieve zaken en zo ook die tak van eigenlijk niet te noemen karpervissers het gaat verliezen van de enige en echte karpervisser.

Wim van Spengen
Wel,

Dat is bij ons gewoon zo ze bijna niks voor de karpervissers en veel voor de andere vissers

Pele
Wel,

Het wordt vaak gezien als een bedreiging voor andere vissers, met name de vaste stokvissers (denk maar eens aan afstand vissen op een nogal klein water)en dan nog het vooroordeel van vissen met boilies (conserverings stoffen)ik spreek uit ervaring.

Het beste is als er een carpteam is binnen een vereniging, dan heeft men teminste nog enig steun, geloof me zonder ben je niets geteld in een vereniging.

Nu weet ik niet hoe het in het rest van het land is gesteld, maar hier in limburg zijn er best wel div. verenigingen tegen karpervissers(dit ligt mischien aan de groeiende populariteit van vissen op karpers).

groetjes AL BUNDY.

Harry de Wilt
Wel

De meeste bestuursleden van hengelsportverenigingen gepensioneerde opa's zijn die blijkbaar alleen witviswedstrijden organiseren belangrijk vinden!

K. Hoffman
Niet,

Iedereen heeft zijn eigen keuze van hobby van vissen dus ieder zijn wil.

Fhp Vennbroek
Wel,

omdat wij nou eenmaal niet de meest geliefde vissers zijn in mijn ogen niet meer dan logisch alhoewel.

it`s all about the attitude

Fhilip
Wel,

Door de vele karpervissers, worden de visstekken heel erg rommelig omdat iedereen zijn tyfuszooi laat liggen, en dat kost de vereniging heel veel geld

dus zien ze ze liever gaan dan komen

Timmy Appeltans
Wel,

Ik heb dit zelf meegemaakt op de vijvers waar ik vroeger lid was. Ze deden daar gewoon niets voor het karpervissen. Het enige wat ze deden is met netten de karpers aftrekken en dan inruilen tegen brasem. Volgens hun maakten de karpervissers de vijver stuk daar het voeren van almaar boilies. Je moet wel weten dat er ieder weekend minimaal 1 dag wedstrijd was, met een volle vijver aan vissers. En die voeren er maar oplos.

Jacco Vermeulen
Niet,

Er nog steeds echte karpervissers zijn die geen vuilnisbelt van het water en alles er omheen maken !!!

die zelf helpen aan een goede ontwikkeling van beginnende andere vissers!!,zodra wij echt gemeden zullen worden hang ik m,n karperhengels na 18 jaar aan de wilgen!!!!!!!!!

Martijn Cornelissen
Wel,

Het is gewoon zo, omdat karpervissers vaak bekent staan als herrie schoppende rommelachterlaten klootzakken.

Maarja de lui wie dat ook daadwerkelijk doen, zijn voor mij geen karpervissers, want de natuur moet voorop staan!!!

Groeten Martijn Cornelissen

Copyright The Dutch Carp Club