Karpervissen in Nederland, welkom bij de The Dutch Carp Club.


spelletjes
tv spelletjes.nl
spelletjes weblog
speel spelletjes
gratis wereld
vakantie travel
lastminutes boeken


Uitslag stelling van week 49.

Je kunt altijd reageren op een stelling. Klik hier voor een reactieformulier.

De stelling was:
Je hoort tegenwoordig steeds meer over het vissen zonder weerhaak.

Is dit wel of geen een goede zaak? Of worden er wanneer je met een haak zonder weerhaak vist alleen nodeloos vissen verspeelt?

Wel.
Geen.
58%
42%

Reacties:

Wil Jeurninck

Wel,

Dit is een zeer goede zaak en zou eigenlijkveel meer gebruikt moeten worden en wel om de volgende voordelen: de beschadiging van de bek van de karper is minder het onthaken, gaat veel makkelijker de karper kan bij lijnbreuk makkelijker je onderlijn kwijt raken het indringen van de haak gaat beter bij het gebruik van vaste loodmontages (onderschat vooral de voordelen hiervan niet). Nadelen zijn er eigelijk niet als je zorgt dat bij de dril je lijn niet slap komt te hangen.

Ik gebruik al verschillende jaren weerhaakloze haken en kan het echt iedereen aanraden (1 tip knijp de weerhaak plat met een tangetje en koop geen weerhaakloze haken dit plat knijpen heeft het voordeel dat door het kleine bobbeltjede haak toch wat meer grip krijgt als hij eenmaal vlees heeft gepakt)

Harry van Keulen

Wel

Het verspelen van vis is te verwaarlozen.
zelf vis ik 4 jaar zonder weerhaak. tot nu toe ( ik heb het bij gehouden) heb ik 4 vissen verspeeld door het gebruik van deze haken. De haak is veel makkelijker te verwijderen waardoor de bek van onze geliefkoosde vis niet verder verwond wordt.

Groetjes, Harry van Keulen

Mike van Zeil

Deze stelling kan niet simpelweg met wel of met geen goede zaak beantwoord worden.Voordeel van weerhaakloos vissen is sneller en makkelijker indringen van de haak en heel makkelijk te verwijderen zonder verwondingen achter te laten. Dit is dan een goede zaak.

Nadeel kan zijn het makkelijker kunnen lossen van de haak.Dit kun je voorkomen door op de juiste manier te drillen en de lijn in géén geval slap te laten vallen. In obstakelrijk water is weerhaakloos vissen ook risicovoller. Dan is vissen zonder weerhaak geen goede zaak. Kortom: kwestie van de omstandigheden en je eigen ervaring en kundigheid.

Mike

Henry Kellij

Wel,

Het vissen met weerloze haken zou verplicht moeten worden enwel om het feit dat er zeer veel (karper)vissers zijn die gebruik maken van deadrigs (waar de karper zich nooit meer van kan bevrijden)in combinatie met gevlochten lijnen. Tevens is het indringend vermogen van een weerloze haak veel beter.

Jacco Vermeulen
Geen,

In de eerste plaats bij het niet helemaal goed haken de bek deste sneller scheurt .In de tweede plaats als ik naar het buitenland ga ga ik proberen om 1 op 1 te vangen en dat gebeurt niet door los schieters te inkasseren!

Jacco

P. Silvertand
Geen,

Het verbieden van bent hooks en dergelijke op veel wateren is naar mijn mening een beter methode dan het verbieden van het gebruik van een haak met weerhaak. Ik kan mij goed voorstellen dat ook het gebruik van een weerhaarloze haak schade kan toebrengen aan een karperbek.

Het gebruik van 'harde' hengels of het gebruik van rekloze dynema lijnen de laatste jaren dragen hun negatieve steentje bij aan het verprutsen van de karperbekken. Ook maakt de haakmaat wel degelijk een verschil; bekijk maar eens de draaddikte van een nummertje 1 of 2 t.o.v. een nummertje 6 of 8....

Leroy
Wel,

De haak is sneller uit de bek en dus is de vis sneller weer terug in het water.

M@ZEL LEROY

E. hemminga
Geen,

Je verspeeld de vis er sneller mee. Vooral als je veel vist in of nabij opstakels, de kans dat de haak losschiet wanneer de lijn even niet strak staat is te groot.

Frank Avezaat
Geen

Ik denk dat het nodeloos vis verspelen door de platgedrukte weerhaak niet hoeft. Als je maar zorgt dat je de haak voorzichtig verwijderd en evt met klinik de wond behandeld.

mzl, Frank

Nico de Vliet
Geen,

Ja ik ben er voor en tegen maar meer voor want als jij de haak er netjes afhaald en rustig zal de lip van de karper niet schreuren

groetjes Lars

Sjaak Brandsma
Wel,

Ik gebruik altijd de "long shank" van gamagatsu, met dichtgekepen weerhaak en met iets bijgebogen steel. Zowel met nylon-, als met 'n soepele onderlijn, is dit een perfecte combinatie. Het haakt goed, houdt nog beter, en is zeer gemakkelijk te onyhaken

B.B Brouwers
wel een goede zaak,

de bek van de karper word dan minder beschadigd en zo zal je de karper zich veel meer op de oever zullen laten zien als je zonder weer haak vist moet je proberen zo veel mogelijk contact blijven houden met de vis

Joke hubers
wel

motivatie=Een weerhaak is wel een goede zaak wanneer je de vis goed kan onthaken.

Daniel Voorhoof
Geen,

Toffe zaak mannen .waarom onze lievelingsvis meer laten afzien dan nodig is?

Stef Rijneker
Het is een eerlijkere strijd, met soms een onverwachtse winnaar!

Martijn Cornelissen
Geen,

Het is wel een goede zaak, want het is 100% beter voor de vis, maar voor mij is het een extra "verzekering". En als ik met een weerhaak vis, dan voelt dat voor mij beter aan dan dat, ik zonder vis. Want je moet op een manier vissen, waarbij je het beste voelt.

ps. ik snap zeker de mensen wie Zonder een weerhaak vissen!!!!

Groeten Martijn Cornelissen

Jeroen
Geen,

Als je zonder weerhaak vist, is dit beter voor de toestand van de vis die weer wordt teruggezet, de lip wordt dan minder beschadigt omdat meestal een haak met weerhaak lastig eruit te krijgen is. Je moet dan wel weten hoe je een vis op het droge moet krijgen als je vist zonder weerhaak.

F.G.E Mijer
Wel,

Het onthaken van de karper en alle andere vissen in het algemeen een stuk eenvoudiger gaat zonder halve lipdoorscheuringen en andersoortig overbodig geweld.

frans meijer

ps,

Als je zelf een haakje ooit in je vinger kreeg, weet je wel waarom weerhaakloos vissen een stuk prettiger is

Marco Verbeek
Wel

Dit is een goede zaak gewoonweg omdat je de vis minder beschadigt. Het vergt echter wel eninge handigheid met de dril omdat je de lijn absoluut niet slap mag laten vallen want dan schiet de haak er gelijk uit.
Maar het is zeker een aanrader in het belang van de vis.

Marco Verbeek!

Tim Boelema
Geen goede zaak!!

Ik vind het een beetje tweestrijdig.Ik vis liever met weerhaak. Het kan je inderdaad een hoop vissen kosten, maar van de andere kant geeft het je dus ook een extra moeilijkheids graad bij het drillen, een klein foutje kan je je vis kosten!!!!!

Daarbij komt dat als je een haak met weerhaak goed en voorzichtig verwijderd er niks aan de hand is, maar er zijn nog steeds een hoop mensen wat dit blijkbaar niet kunnen(kijk naar de verminkte exemplaren die je toch geregeld vangt!!)

Dus hiervoor is het een goede zaak!

Al met al ga ik toch liever voor de haak met weerhaak

Gegroet,

Tim

Dvd Top
Wel,

Een vis de haak na ongeveer 2 uur kwijt is.Copyright The Dutch Carp Club