Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte

Ingezonden brief en reactie van Robert Wilt uit "De Metro"
"Vissers maken gebruik van drogredenen"

Ed Stoop geeft weer eens een perfect voorbeeld van bedroevend redeneren. En dat alleen maar om zijn ‘respectvolle hobby’ goed te praten. ‘Vissen lijden niet zoals mensen.’

Nee, ze leiden als dieren;het gevangenworden levert grote stress en angst (ook wetenschappelijk bewezen, maar ‘eventjes over het hoofd gezien’). ‘Vissen verwonden zichzelf in de natuur ook.’ Dus als ik mij thuis bij het klussen op mijn duim sla, mag Ed mij dan met een hamer komen slaan? Wat een non-argumentatie.

Wanneer je werkelijk respect voor andere dieren hebt, fotografeer ze desnoods en laat ze verder met rust. De bergen afval langs en in het water getuigen ook al niet van enig respect. Om nog maar te zwijgen van de gepleegde operaties om die dure plug uit een snoek te halen. Laat Ed en alle andere vissers niet zo scheinheilig dien. Ze vinden het gewoon heerlijk om visjes te pesten. Zoals de voorzitter van diezelfde nvvs al zei;’Het plezier van de visser staat boven het effect op de vis.’

Aldus J.Boot uit Hilversum

Sportvisserij respectloos?

Met ontzag las ik gisteren het artikeltje van de heer J.Boot, dat sportvissers geen respect voor dieren hebben.
Ik moet hem deels gelijk geven, er is een klein groepje 'vissers' dat het verpest, voor de overgrote meerderheid van de sportvissers wel te verstaan. De sportvisserij doet er via hengelbladen en sociale controle echter alles aan om verkeerde omgangsvormen met vissen en fout gedrag tijdens het vissen te voorkomen.

Het overgrote deel van de sportvissers in Nederland heeft wel degelijk respect voor vissen. Neem een voorbeeld aan karpervissers (de juiste dan wel te verstaan).
Ze hebben onthaakmatten, desinfecterende middelen, fijnmazige landingsnetten, visvriendelijke loodsystemen en soms weerhaakloze haken enz..

Dit is om de vis zo goed mogelijk te beschermen, en dat het effect heeft blijkt wel uit het feit dat bijv. karpers die vaak gevangen worden toch heel oud kunnen worden. Daar komt ook bij, dat het geld dat binnenkomt uit vergunningen van de circa 1,5 miljoen sportvissers gaat naar visserijkundig- en biologisch onderzoek naar inheemse vissoorten. Bij elke hobby valt wel wat te bekritiseren, dus moet de jeugd maar massaal op de straten gaan rondhangen?

Vissers moet je niet over een kam scheren!

Als meneer J.Boot respectloos gedrag tegenover dieren afkeurt, dan moet hij onderwerpen als de bio-industrie en de beroepsvisserij op de binnenwateren en de Noordzee aan de kaak stellen. Hier gebeuren pas praktijken waarbij respect voor dieren ver te zoeken is.

R. de Wilt, Capelle a/d IJssel