Site.
Home
Reactiebox Tip

Verhalen.
Karper Spullen
Mijn vissers ziel
A Sabbatical year
Een Wetenschappelijk Bewezen Feit.
Karper malaise tot polonaise
1e Sessie op mijn thuiswater
Het Pinksterweekend
Hallo ik wil mij even voorstellen
Vakantie 2000
Mijn spiegel
Een onverwachte opgedwongen stek
Memoires of a carpfisher
Frankrijk.
Belofte maakt schuld
Onze vistrip in mei '98 naar Frankrijk
Vissen op Lac du Der
De French Connection
Lac de la Mouche
Techniek.
Wondermiddel of toeval?
Over hair en riglengtes
Penvissen op karper
De behandeling van een karper
Line Aligner
Gedrag & Aasgedrag
Voer attributen
Doe eens iets anders!
Uitleg rigs
Stiff rigs
Aas.
Overeenkomsten tussen mengvoer en boilie.
Aas
Boilie-recepten
Bereiding van boilies en Recepten
Boilieingrediënten
Biologie.
Karperziekte

Sportfisker Beurs

Elts mei graach ris fiskje

Vanuit bovenstaande gedachte (een ieder mag graag vissen) wordt op 20 & 21 april in Gorredijk wederom de SportFisker; de hengelsportbeurs van Fryslận georganiseerd.

De prioriteit van de SportFiskersbeurs is dat de beurs een stimulans moet zijn voor de (Friese) hengelsport en dat de bezoekers een sfeervolle en gezellige ontmoeting kunnen hebben met andere sportvissers in de prima locatie te Gorredijk. De vele standhouders zullen er weer alles aan doen om de sporthal Kortezwaag een fraai aanzien te geven. Tevens zullen zij er voor zorgen dat er in de stands veel te zien, te doen, te leren én te koop is.

Naast de bekende Friese hengelsportwinkeliers zullen ook groothandels w.o. Spro, Ultimate, Sensas, Leonard Fishing, Poask en WaterWolf aanwezig zijn. Ook de Snoekstudiegroep, de Karperstudiegroep en de Pompemich (vliegvissen) zullen niet ontbreken. Er zijn stands van Beet sportvissermagazine, Het Visblad, de NVVS, Wetterskip Fryslan, de Milieu Politie, ms Tender en nog veel meer met de hengelsport gerelateerde bedrijven en instanties. Natuurlijk zullen ook visboten niet ontbreken. Adolf Boat business zal ook nu weer enkele op maat gemaakte aluminium visboten met elektromotoren, dieptemeters en andere assecoires tonen. Tevens zal de Federatie van Friese Hengelsportverenigingen de SportFiskersbeurs aangrijpen om haar feestelijk jubileum extra luister bij te zetten. De Friese Federatie zal tijdens de beurs extra aandacht besteden aan de jeugdvisserij. De aanwezige Jeugdcommissie zal actief bezig gaan met de jonge sportvissers door o.a visherkenningsopdrachten, tuigjes maken en een speurtocht over de beurs.

De SportFiskersbeurs onderscheidt zich voornamelijk van de ander beurzen doordat de organisatie de beschikking heeft over het direct naastgelegen zwembad. Hier kunnen perfect demonstraties worden gegeven van onder andere het kunstaasvissen, het vliegvissen en het vissen vanuit de bellyboat. In één van de baden komt zelfs een volledig uitgeruste aluminium visboot te liggen, waar bezoekers gerust in kunnen stappen om o.a de stabiliteit uit te testen.

De hengelsportdemonstraties zullen doorlopend plaatsvinden in de verschillende baden en hiervoor hebben al vele deskundigen, w.o. Bertus Rozemeijer, Jouke Jansma, Diederik Terlaak Poot en Dietmar Isaiasch, hun medewerking toegezegd.

Naast het fraaie zwembad en de ruime sporthal, waarin wederom een grote vijver met forellen zal worden geplaatst, is er tevens een aparte ruimte beschikbaar voor dia en/of filmvertoningen over uitéénlopende hengelsportonderwerpen.

Kortom het belooft wederom een “bjusterbaarlik barren” te worden.

Tot slot willen wij u erop wijzen dat de tegoeden van de beurs besteed zullen worden aan een goed hengelsportdoel. Van de opbrengsten van de vorige SportFiskerbeurs heeft een groep geestelijk gehandicapte sportvissers van een volledig verzorgde visdag kunnen genieten. Een fantastische visdag die zij én de organisatie van de SportFiskersbeurs nooit weer zullen vergeten.

De SportFisker; dé hengelsportbeurs van Fryslận op 20 & 21 april 2002.
Sporthal/zwembad Kortezwaag te Gorredijk. Openingstijden: van 10.00 tot 18.00 uur.
Toegang: volwassenen 4 euro. Jeugd t/m 16 jaar 2 euro.
Inlichtingen: Arie Walta 0512 519093 of Pyt Achenbach 0512 532605
e-mail; info@sportfisker.nl
Uitgebreide inlichtingen kunt u direct vinden op www.sportfisker.nl