01-02-02 Johan Wuyts, Blok 2.2

Hier ben ik dan eindelijk met een reactie op de rotaryletter. Niet gemakkelijk trouwens als je ziet welke reacties er al gegeven zijn op de meeste rotary's. Maar bij deze ga ik toch proberen iets zinnigs op papier te zetten...of moet ik zeggen virtueel papier?

1: Dubbel vangsten.
2: Internationaal karpervissen.
3: Inspiratiebronnen.

Dubbel vangsten:

Dit is ook al geen gemakkelijk onderwerp, zoals roy al zei heb je op meerdere stukken van een rivier dat je dubbel vangsten kan hebben in mijns inzien. Het betreft dan toch om residente vissen die hoe langer hoe meer overstappen naar vissersaas.

Spookvissen vind ik ook een fabeltje je zal natuurlijk altijd vissen hebben die men nooit op boilies zal vangen en andersom ook dat men vissen op particles nooit zal vangen. Maar dat die vissen onvangbaar zijn geloof ik ook niet, ik zal hierbij een voorval beschrijven die mijn maat had.

Zo ken ik een plas waar ik een paar sessies in het najaar heb gedaan. De vissers die er vissen zijn er maar 5 op een plas van 3 hectare. Daar zwemmen dus voor belgische normen wel 4 mooie vissen. Nochthans krijgen de plaatselijke vissers ze niet te pakken dus wat zegt men dan al vlug? Juist...spookvissen. Maar hebben ze er al eens bij stil gestaan dat die vissen op bepaalde gedeeltes van een plas graag vertoeven? Daar komt nog eens bij dat daar jaar na jaar nogal stereotiep word gevist.

Dus om verder te gaan mijne maat kwam daar een paar dagen vissen met als resultaat dat hij die "spookschub" de tweede dag ving en nog een hele resem vissen om u tegen te zeggen.
Zo had ik vroeger een plaatselijk putje waar een bepaalde vis "de mongool" genoemd om zijn fraaie bek, meermaals werd gevangen op één sessie! Vraatzuchtige vissen dus die volledig overgestapt zijn naar vissersaas. Dus roy er zijn nog veel tegenstrijdigheden omtrent die dubbelvangsten héInternationaal karpervissen:

Wel Roy ik zal eens vertellen hoe dat nu zit met die belgjes hé. Ten eerste hebben we niet zoveel waters ter beschikking als jullie. Ten tweede het aantal belgische karpervissers dat maar blijft toenemen draagt daar ook een mooie bijdrage bij, het karpervissen zit hierbij wel degelijk in de lift voor zowel jong als oud. Dus de meeste waters in belgie zijn in kaart gebracht, dit heeft trouwens nadelen maar ook voordelen.

Hiermee wil ik zeggen dat ten eerste men de vissen kan opvolgen in hun toestand en hun gewichten. Ten tweede kan men dus tijdig ingrijpen als het bestand dreigt uit te sterven waar men nu dus volop mee bezig zijn op verschillende waters kijk maar naar "De Gavers" waar men laatst hoe triestig het ook mag klinken, het water met het meeste potentie ooit, verschillende topvissen heeft moeten begraven door een ziekte.

Ten derde heeft men zoiets als het VBK, die vereniging verdient wel zeker een pluim daar ze nu bezig zijn met medebeheer der waters was het dat deze organisatie niet had bestaan dan hadden we nu enkele waters minder rijk geweest...nog minder ja. Zo ik hoop dat ik het belgische karpervisserij een beetje heb kunnen verduidelijken.Obstakelvissen:

Hier heb ik eigenlijk niet veel op te zeggen doordat het niet mijn meug is om zo dicht mogelijk tegen obstakels te vissen. Dit wil daarom niet zeggen dat ik het soms niet graag doe hoor, maar ik kan op dit moment er niet veel zinnigs over vertellen dus laat ik dat maar over aan een ander.Inspiratiebronnen:

In de karpervisserij moet je je ogen en oren de kost geven. Ik zeg altijd je bent nooit te oud om te leren en iedereen heeft wel één of andere opvatting over het karpervissen. Dit is eigenlijk één van de eerste vereisten die je als karpervisser zou moeten maken als je een nieuw water gaat bevissen. Begin je aan een nieuw water hou dan zo goed en kwaad mogelijk de plaatselijke vissers te vriend ze zijn van onschatbare waarde. Waarom ga je nu zeggen, wel ik zal dat eens verklaren. Die plaatselijke vissers kunnen dikwijls de laatste stukjes van de puzzel geven als je begrijpt wat ik bedoel.

Zo ik ga het hier nu bij laten ik ben eens benieuwd naar verdere reacties.

Nog veel dikke vissen toegewenst in 2002 mvg Jo!

Reageer op deze bijdrage.

Blok: Onderwerp: Auteur: Datum:
2.7

Circuitwateren, Dubbelvangsten, Targetvisserij, Inspiratiebronnen, Belang vismaat. Nieuw!

Frank Avezaat 13-02-03
2.6

Voerstrategie, Belang vismaat, Beinvloeding karpers onderling, Targetvisserij, Inspiratiebronnen, Obstakelvisserij.

Laurens Maasland
(gastbijdrage)
12-04-02
2.5 Circuitwateren, Targetvisserij, Dubbelvangsten, Obstakelvisserij Inspiratiebronnen, Intern.karpervissen. Hans-Peter van Ee 11-03-02
2.4 Dubbelvangsten, Intern.karpervissen, Obstakelvisserij, Vismaat Inspiratiebronnen, Karperwedstrijden, Circuitwateren. Chris Noorlander 19-02-02
2.3 Beinvloeding karpers onderling, Targetvisserij, Dubbelvangsten, Belang vismaat, Karperwedstrijden, Verenigingen. Jochem Overdijk 04-02-02
2.2 Dubbelvangsten, Internationaal karpervissen, Inspiratiebronnen. Johan Wuyts 01-02-02
2.1 Nieuw water, Beinvloeding karpers onderling, Dubbelvangsten, Internationaal karpervissen, Obstakelvisserij, Inspiratiebronnen. Roy Alofs 21-01-02