Naam: Corstiaan Monster
Geboren: 25 mei 1970
Woonplaats: Strijen (Zuid-Holland)


Toen ik ongeveer 5 jaar oud was ging ik voor het eerst vissen. Mijn dobber verdween al naar een paar minuten onder water. Ophalen dus! Maar een ongekende kracht onder water trok ineens in een flits het topdeel van de bamboehengel doormidden. Dat was dus een karper.

Tot mijn 11e jaar viste ik op allerlei soorten witvis. De vissen die ik ving waren voornamelijk voorns, zeelten en baarzen. Uiteindelijk kreeg ik een karper op de kant van maar liefst 53 cm. Sindsdien zou ik alleen nog maar op karper gaan vissen.

Al snel hierna kocht ik mijn eerste karperhengel. Een heuse glashengel met een kurken handgreep. Ik viste hiermee hoofdzakelijk met de pen met als favouriete aas: aardappel, brood(korst) en wormen. Later begon ik ook verder uit de kant te vissen, meestal met deegballen samengesteld uit schapebix of kattevoer. Later kwamen hier boilies en particles voor in de plaats.

In 1998 ook begonnen met meervalvissen. Mijn wens was om een vis te vangen die langer was dan ikzelf. Deze droom kwam uit toen ik in 1999, aan de Ebro, op een middagje twee meervallen ving die de 2 metergrens ruimschoots overschreden.


Cor Monster