Naam: Kees Vaags
Leeftijd: 21
Woonplaats: Aalten (achterhoek)
Vist sinds: Ongeveer 10 jaar

Rond mijn 10e ging ik met een vriendje mee vissen, met een bamboestok. Geweldig vond ik het, ving wat grondel en voorn. Mijn vriendje ving zelfs, jawel…..een zeelt. Wat een immens beest vond ik dat, welgeteld 39 cm.

Tijdens mijn middelbare school ga ik met nieuwe klasgenootjes mee op snoek vissen, ben dan een jaar of 13. ik vang mooie snoekjes en koop langzaamaan wat betere hengels en molentjes. Ik kocht o.a. een telescopische werphengel van 240 cm.

Toen ik een jaar of 14 was ging ik met mijn ouders naar limburg op vakantie, en ik wist van 2 jaar eerder dat daar mooie vissen zaten….Karpers, en flinken ook (vond ik toen) er zaten zelfs een paar goudkarpers, die schier onvangbaar bleken. Niettemin ving ik die week 7 karpers, de grootste wel 62 cm! Tijdens een dagje weg tijdens de zelfde vakantie wandelden we langs een karperput, en een jongen ving daar een vis van wel 80 cm, en 10 kilo. En hij had wel 10 minuten nodig om hem binnen te halen. Toen wist ik het zeker, zo’n grote wil ik ook vangen.

We zijn nu 7 jaar verder, en heb me steeds verder verdiept in zo’n beetje alles wat karpervissen is. Die 20 pond, die is allang doorbroken, en het was een magisch moment voor me, een kick zoals met geen pen te beschrijven.


Inmiddels ben ik ook lid van de KSN, gewoon omdat ik vind dat bij zo’n vereniging elke stem telt, en ik mezelf wil inzetten voor de belangen van het karpervissen. De deelname aan de dutchcarp rotary is hier 1 van de voorbeelden van.

Doelen die ik nog heb binnen het karpervissen, is met name genieten van het vissen, het vangen en het leren. En anderen helpen, de jeugd heeft de toekomst, en er is nog een hele hoop te verbeteren binnen het karperwereldje, en niet alleen bij de jeugd!

Tot ziens op het carpboard, of wellicht aan de waterkant!

Kees Vaags