Naam: Raymon Schra
Geboren op 9 augustus 1980
Woonplaats: Steenwijk
Karpervisser sinds +-10 jaar

Toen ik een jaar of vier was, werd mij voor het eerst een hengel in de handen gedrukt. Zon mooie bamboe-hengel. Daarmee heb ik de nodige voorntjes en baarsjes verschalkt. In die zelfde vijver zat/zit ook karper. Het zijn er veel en ze zijn klein. Gemiddeld een pond of zes. Ik zag oudere jongens ze wel eens vangen, en verbaasde me over hun kracht. Die wilde ik ook vangen.

Voor mijn 10e verjaardag heb ik toen van mijn ouders een werphengel gevraagd. Die heb ik gekregen, en op de eerste avond dat ik er mee ging vissen ving ik er gelijk een. Vanaf dat moment was ik verkocht. Vanaf toen heb ik veel met de pen en met de korst op karper gevist. Toen ik een jaar of 17/18 was, ontdekte ik het statische vissen op karper. Het trok mij eerst niet zo, omdat ik gewend was om karper met de pen te belagen. Toch heb ik doorgezet, en nu vind ik het fijn om er mee te vissen. Toch vind ik het ook nog steeds leuk om met de pen te vissen, maar dan moeten de weersomstandigheden wel gunstig zijn. Van die zwoele, windstille zomeravonden, heerlijk toch? Naast het vissen op karper vis ik nog wel eens met de winkle-picker.

Terug naar het karpervissen van nu.

Op het moment heb ik niet echt een doel voor ogen. Om nu te zeggen, een 30-er, of een 40-er, nee. Natuurlijk zal ik dolblij zijn als ik er eentje vang, toch vind ik het veel belangrijker om de karpers meer te doorgronden. Zo ben ik dit jaar aan het experimenteren gegaan met andere rigs en systemen. Een van die systemen is bijvoorbeeld het vissen met 15 gram lood. Het was daarmee wel even wennen. Dan merk je pas  hoeveel er onder water met je aas gekloot wordt, zonder dat je er ook maar iets van merkt. Dan twijfel ik soms toch echt wel aan de vangkracht van mijn rigs.

Dit jaar ga ik gewoon lekker verder met wat ik doe, en we zien wel waar het schip strandt, en welke vis ik land ; - ) 

Zie jullie op de Rotary,

Raymon Schra